Verpakkingsvrij; het hoeft niet ingewikkeld


Delen

Ruim 20% van al ons afval bestaat uit verpakkingen. Dat is een enorme berg. Zeker als je bedenkt dat een tasje of zakje uit de winkel gemiddeld nog geen 20 minuten wordt gebruikt. Daarna belanden de zakjes bij het afval. Uit experimenten als 100-100-100 blijkt dat mensen graag alternatieven zien voor onnodige verpakkingen, maar dat ze daarmee wel geholpen moeten worden. Daarom start ROVA met het initiatief 'Verpakkingsvrij, het hoeft niet ingewikkeld'. Met de website www.verpakkingsvrij.nu laat ROVA zien bij welke winkels inwoners terecht kunnen met eigen, herbruikbare verpakkingen. Daarnaast worden op deze website praktische tips gedeeld. 

Het hoeft niet ingewikkeld

Natuurlijk zijn sommige verpakkingen nodig en is het niet voor iedereen mogelijk om helemaal verpakkingsvrij boodschappen te doen. ROVA wil met dit initiatief vooral mensen bewust maken. Elke keer dat je nee zegt tegen een onnodige verpakking helpt dat al. Een boodschappentas meenemen naar de supermarkt of groente en fruit op de markt in herbruikbare zakjes kopen. Iedereen kan wel een manier bedenken om minder verpakkingen in huis te halen. Hierdoor willen we de totale hoeveelheid verpakkingsafval terugdringen. 

 

Toegankelijkheid

ROVA vindt het belangrijk dat iedereen de informatie op onze website makkelijk kan gebruiken, bekijken en vinden. Dus oo...
Bekijk