Papieren inzamelkalenders worden de laatste maanden van 2022 niet meer verstuurd

Begin november zijn we gestopt met het drukken en verzenden van papieren inzamelkalenders van 2022.

Papieren inzamelkalenders worden de laatste maanden van 2022 niet meer verstuurd
Inwoner toont de ROVA-app op haar mobiel

Wanneer u de meest actuele inzamelkalender wilt inzien, kunt u deze bekijken via de gratis ROVA-app (geschikt voor smartphones en tablets) of via onze website.

Waarom stoppen met verzenden?

Het produceren en verzenden van inzamelkalenders kost geld en grondstoffen. Nu nog inzamelkalenders produceren die over twee maanden alweer onbruikbaar zijn, is zonde. De inzamelkalender is gebonden aan het jaar en voor 2023 wordt weer een nieuwe inzamelkalender gemaakt. Het kan dus zijn dat uw inzameldagen voor afval en grondstoffen in 2023 veranderen.

Voorbereidingen voor 2023 gestart

Inmiddels wordt bij ROVA alweer hard gewerkt aan het samenstellen van alle inzamelroutes voor 2023. Een hele klus, want we willen onze inzamelroutes zo efficiƫnt - en voor inwoners zo gemakkelijk - mogelijk maken. Met totaal 23 gemeenten en honderdduizenden inwoners in ons verzorgingsgebied is het daarnaast belangrijk dat we zorgvuldig te werk gaan.

Wanneer is de inzamelkalender van 2023 af?

Vanaf medio december is de inzamelkalender van 2023 beschikbaar en wordt deze zichtbaar via de ROVA-app en de website. Voor u ruim op tijd om rustig te bekijken of (en zo ja, wat) er iets voor u in 2023 verandert in de inzameling van afval en grondstoffen.