25 jaar ROVA: duizenden kinderen hebben groentour gevolgd

In 2010 haalt deze Groenbus voor het eerst leerlingen van de basisschool op voor een Groentour. Jaarlijks vonden sindsdien duizenden leerlingen hun weg naar ROVA voor een inspirerende les over afval scheiden. Ze spelen het ‘Afvalscheidingsspel’ waarmee ze leren welke materialen bij welke grondstoffenstroom horen en ze krijgen een rondleiding over het terrein. Daar zien de leerlingen met eigen ogen hoe groot de berg pmd is, hoeveel glas per dag binnenkomt en hoe het milieubrengstation werkt. Want ook voor afval scheiden geldt: jong geleerd is oud gedaan!

25 jaar ROVA: duizenden kinderen hebben groentour gevolgd
De groenbus haalt groepen uit het werkgebied van ROVA op voor de groentour

Ruim 10 jaar later zet ROVA nog steeds nadrukkelijk in op educatie. Vandaag de dag beschikken we over educatielokalen op de vestigingen Winterswijk, Amersfoort en Zwolle. Helaas was het de afgelopen anderhalf jaar stil in onze educatielokalen. Onze voorlichters hebben de kinderen gemist en staan te popelen om ze weer te ontvangen. Gelukkig kan dat ook weer; vanaf 1 oktober zijn leerlingen van groep 6, 7 en 8 van harte welkom voor ROVA’s Groentour! Leerkrachten kunnen hun groep aanmelden via de website, https://www.rova.nl/leren-en-doen/groentour.

#ThrowbackThursday

ROVA staat een jaar lang stil bij haar 25-jarig jubileum, met als thema ‘Een traditie van vooruitkijken’. Iedere maand delen we verhalen en foto’s van toen, blikken we terug én kijken we vooruit.

Duizenden kinderen hebben groentour gevolgd

Duizenden kinderen hebben groentour gevolgd - afbeelding 0
Duizenden kinderen hebben groentour gevolgd - afbeelding 1
Duizenden kinderen hebben groentour gevolgd - afbeelding 2

De groenbus haalt groepen uit de bovenbouw van de basisscholen uit het werkgebied van ROVA op voor de groentour.