Een traditie van vooruitkijken – ROVA bestaat 25 jaar

Op 29 mei j.l. was het precies 25 jaar geleden dat ROVA werd opgericht.

Een traditie van vooruitkijken – ROVA bestaat 25 jaar
Vlaggen ROVA 25 jaar

De honderden medewerkers in hun groene jassen zijn in de inmiddels 23 aangesloten gemeenten niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Samen werken ze aan een mooie, schone en duurzame leefomgeving met meer groen en mínder afval.

ROVA blikt terug en kijkt vooruit.

‘Van afval naar grondstof’

Het is inmiddels een bekend begrip, maar in 1996 was het nog slechts een ideaalbeeld. Om het realiteit te maken, bundelden de gemeenten van regio IJssel-Vecht hun krachten in de ‘regionale organisatie verwijdering afvalstoffen’ (ROVA). Mede dankzij ROVA’s innovaties, kennis en advies én de ondersteuning op het gebied van beleid, communicatie en educatie hebben de ROVA-gemeenten grote stappen gezet.


Deskundig beheer van de buitenruimte

Sinds 2011 is ROVA ook actief als uitvoerings- en kennispartner van gemeenten in het beheer en onderhoud van de buitenruimte (BBR). Naast de gemeenten Winterswijk, Zwartewaterland en Zwolle, is ROVA ook in Oost Gelre en Westerveld begonnen met deze dienstverlening. ROVA werkt met de gemeenten samen aan meer biodiversiteit en een klimaatadaptatieve buitenruimte.


Jubileumvlag ROVA 25 jaar gehesen op locatie Amersfoort

Start feestelijk jubileumjaar

Op 10 mei luidden wij het feestelijke jubileumjaar in door op alle locaties de speciale vlag te hijsen. Steeds betrokken we de daar medewerkers bij die het oudste zijn of het langste in dienst zijn maar ook medewerkers die nog maar pas in dienst kwamen; wij blijven immers altijd vooruitkijken! Van mei 2021 tot en met mei 2022 organiseren wij activiteiten voor onze gemeenten en inwoners, waaronder een Open Dag op drie locaties in mei 2022.