Terugwinnaars: lancering Grondstoffenspeurtocht in Hardenberg

Afgelopen maart is de gemeente Hardenberg begonnen met de aanpak #Terugwinnaars. Naast de gebruikelijke communicatiecampagne en voorloopcontroles is in deze gemeente ook de Grondstoffenspeurtocht gelanceerd.

Terugwinnaars: lancering Grondstoffenspeurtocht in Hardenberg
Campagnebeeld #Terugwinnaars

Met de Grondstoffenspeurtocht kunnen kinderen (en ouders mogen ook meedoen) met hun telefoon op zoek naar grondstoffen. Ze krijgen vragen voorgelegd over afval en grondstoffen met tussendoor leuke opdrachten. Het doel van de speurtocht is om – naast een leuke en ontspannen wandeling door je eigen buurt – kinderen meer te weten te laten komen over hoe grondstoffen worden ingezameld en wat er mee gedaan wordt. Sinds de lancering is de speurtocht al meer dan 200 keer op een telefoon gelopen in Hardenberg.


Grondstoffenspeurtocht op een mobiele telefoon

De Grondstoffenspeurtocht is één van de door ROVA ontwikkelde maatwerkacties van de aanpak #Terugwinnaars en zal ook in andere Terugwinnaars-gemeenten worden gelanceerd. Naast Hardenberg zijn meerdere gemeenten van plan dit jaar met de aanpak aan de slag te gaan. Neem voor meer informatie contact op met programmamanager Corina Hendriks, via chendriks@rova.nl of 06-30 47 21 69.