Rondje ROVA

Altijd al eens willen weten waar het huishoudelijk afval naartoe gaat en wat ermee wordt gedaan? Tijdens het 'Rondje ROVA' krijg je een kijkje achter de schermen en kom je alles over afvalinzameling en -verwerking én ROVA als organisatie te weten. Rondje ROVA wordt in overleg met de gemeente waar je woont ingepland. Ook bieden we maandelijks een Rondje ROVA aan voor losse inschrijvers. Hieronder zie je de data die daarvoor gepland zijn.

Rondje ROVA
Tijdens een Rondje ROVA vertelt een ervaren voorlichter je alles over de afvalinzameling en geschiedenis van ROVA

Het programma

De groep wordt per bus opgehaald. (Dit is alleen het geval bij een Rondje ROVA die samen met de gemeente is ingepland.) Bij ROVA aangekomen krijgt iedereen een kop koffie of thee. Daarna neemt een voorlichter van ROVA de groep mee over het terrein. De deelnemers zien hoe het gescheiden afval wordt opgeslagen en vervoerd en zij horen alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van afval en grondstoffen.

Uiteraard is er alle ruimte voor vragen over de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen. Al met al duurt het programma ruim 1,5 uur, exclusief reistijd.

Gratis

Rondje ROVA is gratis en wordt aangeboden voor groepen en inwoners uit gemeenten waar ROVA actief is.

Geplande Rondjes ROVA

Vanwege de maatregelen rondom corona ontvangen wij op dit moment helaas geen groepen. Houd deze site in de gaten voor data. Wij hopen vanaf het najaar weer groepen te kunnen ontvangen. Dit zullen wij ook delen op onze sociale kanalen.

Vragen

Heb je vragen over Rondje ROVA? Neem dan contact met ons op via voorlichting@rova.nl of (038) 427 37 38.