Tuinregels

Om het werken in de Jeugdtuin voor iedereen een feest te laten zijn, hebben we tuinregels. De belangrijkste regel is dat de tuinman van ROVA de baas is in jouw Jeugdtuin. Heb je vragen, zijn er problemen of moeilijkheden, ben je het ergens niet mee eens? Vraag het de tuinman! De tuinman van ROVA heeft gelukkig hulp van een aantal andere mensen; ook zij kunnen je altijd helpen.

Tuinregels

Vanwege de Corona-regels willen we het liefste dat je alleen naar de Jeugdtuin komt. Als het voor jouw veiligheid echt beter is als je wordt gebracht, kan dat natuurlijk. We vragen jouw begeleiders wel om niet ín de Jeugdtuin te komen. Is er een goede reden waarom ze wel moeten blijven? Dan moeten ze dat eerst overleggen met de tuinman.

Heeft jouw vader, moeder, opa, oma of nog iemand anders groene vingers en willen ze gewoon heel graag helpen, dan kunnen ze altijd overleggen of ze vrijwilliger kunnen worden. In dat geval helpen ze niet alleen jou, maar ook andere kinderen met een Jeugdtuintje.

Natuurlijk zijn de mensen om jou heen nieuwsgierig naar jouw tuintje en willen ze graag weten wat je daar verbouwt. Als de omstandigheden dat toelaten organiseren we voor de zomervakantie een kijkavond. Je krijgt daar van tevoren nog bericht over.

Af en toe maken we foto’s in de Jeugdtuin van jou en de andere kinderen. Deze foto’s kunnen we plaatsen op Facebook (Jeugdtuinen in Zwolle), op de website of de sociale media kanalen van ROVA of de gemeente Zwolle. Ook maken we foto’s om volgend jaar weer andere kinderen enthousiast te maken voor een Jeugdtuintje. Heb jij, of hebben je ouders, bezwaar dat jij wordt gefotografeerd? Geef dat dan even door aan de tuinman.