Op 5 en 12 januari Kerstbomenactie in Zwolle

Dit jaar vindt voor de 34ste keer de grote kerstbomenactie “Oude bomen vangen veel winst!” in Zwolle plaats. Kinderen kunnen in ruil voor ingeleverde kerstbomen een leuke beloning ontvangen.

Op 5 en 12 januari Kerstbomenactie in Zwolle

In Zwolle wordt ook in 2022 de actie ‘ Oude bomen vangen veel winst!’ georganiseerd. Tijdens deze actieperiode kunnen kinderen oude kerstbomen inleveren. Per ingeleverde boom krijgt de deelnemer een leuke beloning! Met de inzameling voorkomen we dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor de openbare groenvoorzieningen in de stad.


Hoe werkt het?

De kerstbomenactie 2022 vindt plaats op woensdag 5 januari en woensdag 12 januari van 13.00 – 16.00 uur. Kinderen t/m 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in Zwolle inleveren. Voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze € 0,20 en een stempel op de stempelkaart. Een volle kaart (met tien stempels) geeft recht op een keer gratis zwemmen in zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 te Zwolle.

Tijdens het inleveren van de kerstbomen zullen ROVA-medewerkers 1,5 meter afstand houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de inleverlocaties zijn hiervoor maatregelen getroffen.


Inzamelpunten

De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op woensdag 5 januari en woensdag 12 januari van 13.00 - 16.00 uur bij de volgende inzamelpunten:

Wijk
Inzamelpunten
Aa-landenRijnlaan, bij de Aldi

Maaslaan / hoek Beulakkerwiede
AssendorpHortensiastraat, bij de speeltuin

Windesheimstraat
BerkumHoek Erasmuslaan / Abelenlaan
DiezeRuusbroecstraat / volkstuinen
HoltenbroekOmgeving wijkcentrum Holtenbroek
StadshagenDrapenierlaan

Jeugdtuinen / Oude Wetering

Hoek Frankhuizerallee / Slaperdijkstraat

Sportlaan, parkeerplaats CSV’28
WestenholtePetuniaplein (winkelcentrum)
WipstrikHerfterplein
Zwolle-ZuidOude Deventerstraatweg, onderkomen ROVA

Gedeputeerdenlaan, bij de scholen

Parkeerplaats S.V.I.

Stokmeesterslaan, bij de scholen

Schellerallee
VeeralleeFrederiksplein


Afwijkende locaties:
Binnenstad, Kamperpoort en StationsbuurtOp woensdag 12 januari rijdt er tussen 13.00 en 16.00 uur een auto van ROVA rond om de kerstbomen op te halen
WijthmenAlleen op woensdag 12 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij de speeltuin aan de Zeisweg
WindesheimAlleen op woensdag 12 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij het Dorpshuis