Groentour basisscholen

Groentour basisscholen


Delen

De ROVA Groentour voor basisscholen is een educatief programma speciaal voor groep 6, 7 en 8 van de bovenbouw van het basisonderwijs en heeft als motto: 'Grondstoffen gezocht!'. 

Leerlingen leren tijdens de voorlichting de verschillende grondstoffen herkennen, hoe deze goed te scheiden en worden bewust van het afvalprobleem. Ook krijgen zij te zien wat ROVA met de grondstoffen doet.

Al met al duurt het programma ruim 1,5 uur, exclusief reistijd. Meld de klas aan om een afspraak maken dan komt de ROVA Groenbus de klas bij school ophalen.

De ROVA Groentour is kosteloos en bieden we aan voor alle scholen die in het werkgebied van ROVA vallen. Heb je vragen over de ROVA Groentour voor basisscholen? Neem dan contact met ons op via voorlichting@rova.nl of (038) 427 37 38.

Geinteresseerd?

Aanmelden

Programma

Het programma begint al in de ROVA Groenbus die de klas op komt halen bij school. Deze bus rijdt op groen gas (gemaakt uit gft-afval) en is voorzien van een tv scherm waarop onderweg naar ROVA een introductiefilm te zien is. In deze film worden de kinderen welkom geheten en krijgen ze alvast te zien wat er nu met afval gebeurt.

Aangekomen bij ROVA staat er een voorlichter klaar om de groep een voorlichting te geven over grondstoffen. Daarbij hoort het grondstoffenspel gevolgd door een rondleiding over het terrein waarbij de kinderen zien hoe het inzamelen van afval in z’n werk gaat. De voorlichting wordt afgesloten met de quiz, zodat de kinderen met stemkastjes hun kennis kunnen testen en de winnaar met ‘De Gouden Kliko’ naar huis gaat! Hierna brengt de ROVA Groenbus de klas weer terug naar school.

Compostdag

Composteren van gft- en groenafval is goed voor het milieu. ROVA zamelt groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) e...
Bekijk