Participatie

Participatie


Delen

ROVA staat letterlijk midden in de maatschappij en werkt de hele dag met, voor en tussen mensen. ROVA vindt dan ook graag aansluiting bij de maatschappelijke ontwikkelingen, bedrijven en inwoners in de betrokken gemeenten. Bijvoorbeeld door te werken met mensen die nu misschien nog een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar dit graag willen verkleinen. 

Naast een financieel gezond huishoudboekje is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ROVA als publieke dienstverlener een voornaam doel. Arbeidsmarktparticipatie en de Participatiewet zijn voor ROVA belangrijke begrippen. Via verschillende lijnen zorgt ROVA voor werkgelegenheid aan bijzondere doelgroepen, waaronder via het bedrijfsonderdeel Kompaan.

De organisatie en de cultuur van ROVA lenen zich goed om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven. We begeleiden, leren en bieden perspectief. In het werken in de buitenruimte zijn voldoende kansen als je het op de juiste manier organiseert. Denk aan grasmaaien, zwerfafval opruimen en bomen snoeien. De samenwerking op lokaal niveau met uitvoerders van de WsW, WAJONG en WEP is vruchtbaar. Lees meer over de kansen die onze dienstverlening in de buitenruimte biedt.

 

 

Milieubrengstations

Inwoners kunnen in het werkgebied van ROVA op 18 milieubrengstations hun huishoudelijk afval brengen. Denk bijvoorbeeld ...
Bekijk