Participatie

Participatie


Delen

ROVA is niet alleen een uitvoeringsorganisatie maar zoekt bij die uitvoering nadrukkelijk de aansluiting bij de maatschappelijke ontwikkelingen en de verbinding met de bedrijven en inwoners uit de gemeenten.

Naast een goed gezond financieel huishoudboekje is het voor ons als publieke dienstverlener een belangrijk doel om resultaten te behalen op maatschappelijk vlak. Arbeidsmarktparticipatie en de Participatiewet zijn hierbij voor ROVA belangrijke begrippen. Via verschillende lijnen zorgt ROVA voor werkgelegenheid aan bijzondere doelgroepen. In 2014 is het cijfer ‘social return’ uitgekomen op 13%.

Een voorbeeld hiervan zijn de werkervaringsplekken bij ROVA in Winterswijk. Hier worden al mooie resultaten behaald met het begeleiden van een aantal jongeren. Lees hier meer over dit traject ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’.

De organsiatie en de cultuur van ROVA is goed uitgerust om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een plek te geven. We begeleiden, leren en bieden perspectief. In het werken in de openbare ruimte zijn voldoende kansen als je het op de jusite manier organiseert. Vooral de samenwerking op lokaal niveau met uitvoerders van de WsW, WAJONG en WEP is vruchtbaar. Lees hier meer over de kansen die onze dienstverlening in de openbare ruimte biedt.

 

 

Beheer openbare ruimte

In een schone, duurzame en veilige omgeving is het prettig wonen, werken en ontspannen. ROVA verzorgt sinds 2011 in meer...
Bekijk