CirkelWaarde update - november 2020

CirkelWaarde update - november 2020


in Over ROVA
Delen

In de strategische alliantie CirkelWaarde deelt ROVA samen met de partners AVU en Circulus-Berkel onze kennis over en innoveren we met de verwerking van huishoudelijke grondstoffen. In deze nieuwsbrief hebben aandacht voor onze podcastserie en een vooruitblik naar 2021.

Podcasts
De coronacrisis treft veel sectoren. Ook de internationale mode- en textielindustrie voelde begin 2020 direct de effecten. Namens CirkelWaarde ging Rosa Scholtens in de podcastreeks ‘Circular Textile Stories’ op zoek naar antwoord op de vraag: Is corona een kans om ingrijpende keuzes te maken voor een nieuw en duurzaam systeem? Of wordt gewacht tot we terug kunnen naar het “oude normaal”?

De eerste afleveringen zijn te beluisteren via de website van CirkelWaarde en de bekende podcastplatforms.

Jaarplan 2021
Begin november is het jaarplan 2021 vastgesteld. In 2020 hebben we via CirkelWaarde mooie stappen gezet. Bijvoorbeeld de CirkelWaarde webinars, de start van de E-novation Hub en onze toetreding tot de Coördinatiegroep van de Overijsselse Transitieagenda Kunststoffen. In 2021 beginnen we o.a. met een project voor toepassing van kunststof recyclaat in de regio Zwolle. Ook verdiepen we ons in de ontwikkelingen rondom uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor matrassen. Samen blijven we werken aan een circulaire economie.

Meerjarenplan groenrenovatie Oost Gelre

In de nauwe samenwerking tussen ROVA en gemeente Oost Gelre is een bijzonder project ontstaan.ROVA voert een maatregelen...
Bekijk