Ruimer en veiliger milieubrengstation voor de inwoners van Amersfoort

Ruimer en veiliger milieubrengstation voor de inwoners van Amersfoort


in Over ROVA
Delen

Sinds deze week kunnen de inwoners van de gemeente Amersfoort hun afval brengen naar een vernieuwd milieubrengstation. Daar ging een verbouwing van ongeveer 5 maanden aan vooraf. Op 30 september namen wethouder Kees Kraanen en ROVA-directeur Roger Beuting de verbouwde locatie feestelijk in gebruik.

Het vernieuwde milieubrengstation is ruimer maar vooral ook veiliger, doordat de verkeersstromen –van inwoners en de grote ROVA voertuigen- fysiek van elkaar worden gescheiden. Ook hoeven inwoners niet meer een trapje op om hun afval in containers te gooien, maar zij kunnen dit op straatniveau in stortvakken gooien. Het afval dat inwoners brengen kunnen zij in 27 verschillende stromen scheiden. Goed gescheiden afval wordt gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Ook de Kringloopwinkel heeft een prominente plek gekregen op ons milieubrengstation, voor alle spullen die nog goed genoeg zijn voor een tweede ronde.

Het is de bedoeling dat ROVA op termijn een andere locatie in Amersfoort in gebruik neemt. In de tussenliggende jaren willen wij onze inwoners zo goed mogelijk van dienst zijn op de huidige locatie. Met dank aan aannemer NTP én onze eigen mensen op het milieubrengstation die, ook toen het vanaf maart steeds drukker werd, zes dagen per week klaar stonden voor de inwoners van Amersfoort. Graag tot ziens!

Dit jaar geen voorlichtingen meer bij ROVA

Het werk van ROVA is bij het begin van de coronamaatregelen aangewezen als vitale functie.Wij hebben dan ook de nodige m...
Bekijk