CirkelWaarde update

CirkelWaarde update


in Over ROVA
Delen

In CirkelWaarde delen AVU, Circulus-Berkel en ROVA hun kennis en innoveren we met de verwerking van huishoudelijke grondstoffen.

Luiers
De factsheet Luiers is geüpdatet met recente ontwikkelingen. CirkelWaarde doet onderzoek naar de inzameling en verwerking van luiers. We onderzoeken o.a. hoeveel grondstoffen teruggewonnen kunnen worden en wat de effecten van verschillende inzamelmethode op verwerking zijn. We hebben afspraken gemaakt met afvalenergiecentrale ARN over het aanleveren van luiers. We leveren niet alle luiers die we nu al gescheiden inzamelen bij ARN aan. Wanneer een andere partij verwerkingscapaciteit realiseert, willen we ook daar luiers kunnen aanleveren. Zo vergelijken we verschillende technieken, om uiteindelijk degene met de beste resultaten te kiezen.
We adviseren gemeenten nog niet te starten met het gescheiden inzamelen van luiers. We zamelen nu al ruim genoeg in voor meerdere proefprojecten.

Elektronica
Begin september 2020 kregen we bericht dat de provincie Gelderland onze E-novation Hub ondersteunt met € 100.000,- subsidie. De E-novation Hub is een samenwerking met onder andere Weee NL, Kringloop Foenix, Saxion Hogeschool en de gemeenten Apeldoorn en Epe. In de Hub werken we aan het repareren, reviseren of hergebruiken van elektronica. Zo houden we producten hoger op de circulaire ladder en behouden ze meer waarde, dan wanneer ze gerecycled worden.

Twee nieuwe gezichten bij communicatie ROVA

Jelmer Bron en Carmen Massaar zijn begin september begonnen op de afdeling communicatie. Zij stellen zich graag aan jull...
Bekijk