Andere invulling voor de Jeugdtuinen vanwege Corona

Andere invulling voor de Jeugdtuinen vanwege Corona


in Over ROVA
Delen

In Zwolle zijn drie Jeugdtuinen. In de Jeugdtuinen worden groenten, fruit en bloemen verbouwd door Zwolse kinderen van 9, 10 en 11 jaar. De geteelde groenten, fruit en bloemen mogen de kinderen mee naar huis nemen. De kinderen worden bij het verbouwen geholpen door de jeugdtuinvrijwilligers en de tuinmannen van ROVA. In 2019 hadden ongeveer 250 kinderen een tuintje. Corona gooide de plannen voor de Jeugdtuinen in 2020 in de war. Vanwege de maatregelen hebben we eind maart moeten besluiten niet samen te kunnen tuinieren zoals we dat gewend zijn. Aangezien de tuinen wel voorbereid waren en we ook al aardappels, uien en sjalotten ingekocht hadden, hebben we voor een andere invulling gekozen.

Eten voor de Voedselbank
De aardappels, uien en sjalotten zijn gepoot en worden overgedragen aan de Voedselbank in Zwolle. Op vrijdag 3 juli konden de tuinmannen meer dan 1500 kilo aardappels overhandigen aan mevrouw Fenny Ensing, voorzitter van de Zwolse Voedselbank. “Wij zijn ontzettend blij met deze enorme hoeveelheid aardappelen. Het is een vers en gezond product waar iedereen wat aan heeft.”  De uien en sjalotten worden in augustus geoogst.

Bloemen zaaien voor biodiversiteit
De voorbereide grond van de Jeugdtuinen is ingezaaid met bloemenzaad; een geweldige plek voor insecten, goed voor de biodiversiteit in de gemeente Zwolle! Inmiddels is er een ware bloemenzee ontstaan. De kinderen die zich aanvankelijk hadden aangemeld voor een Jeugdtuintje worden uitgenodigd om wekelijks in de zomervakantie bloemen te komen plukken om mee naar huis te nemen. Zo wordt het toch een fleurige zomer voor de kinderen.

Later in de zomer kunnen we de gezaaide zonnebloemen plukken. Deze worden door kinderen en Jeugdtuinvrijwilligers naar enkele Zwolse verzorgingshuizen gebracht. #buitengeluk

 

Pmd-campagne Recycleklaar

Om de gescheiden inzameling van pmd onder de aandacht te brengen bij inwoners, hebben Nedvang, Afvalfonds Verpakkingen e...
Bekijk