Mooi Schoon blijft deze zomer actief

Mooi Schoon blijft deze zomer actief


in Over ROVA
Delen

Het rustige voorjaar waarin door de coronamaatregelen weinig acties uitgevoerd konden worden, gaat voor Mooi Schoon plaats maken voor een drukkere zomer. Hieronder een korte toelichting op onze zomeractiviteiten.

Opruimsets
Mooi Schoon is weer begonnen met het uitdelen van opruimsets aan individuen. Ondertussen zijn al 60 opruimsets uitgedeeld aan bloedfanatieke zwerfvuilopruimers. Daarbij zit een flyer met tips voor coronaveilig zwerfvuil opruimen. Het aanvragen van een opruimset gebeurt via de nieuwe website van Mooi Schoon (www.mooi-schoon.nl). Op termijn gaan we de opruimsets uitdelen via de gemeenten.

Opschoonacties groepen
Mooi Schoon gaat proefdraaien met het corona-proof ondersteunen bij vijf opschoonacties voor groepen. Hierbij gaat het alleen om het uitlenen van de opruimmaterialen en het ophalen van het zwerfvuil. We zetten de bus van Mooi Schoon niet in. Wanneer deze test goed gaat, is het ook mogelijk voor andere groepen vrijwilligers om acties aan te melden. We houden jullie op de hoogte.

World Cleanup Day
De World Cleanup Day is op 19 september 2020. Met de campagne wil Mooi Schoon graag nieuwe vrijwilligers werven. De ondersteuning bestaat uit het uitdelen van opruimsets. Voor de huidige groepen vrijwilligers is het ook mogelijk om opschoonacties aan te maken.

Week van Mooi Schoon

Week van Mooi Schoon 2021
De voorbereiding voor de Week van Mooi Schoon is begonnen. De data zijn vastgesteld op 13 en 16 april 2021. We hebben gekozen voor twee dagen. Vanwege het coronavirus kan het zijn dat de materialen tussendoor moeten worden ontsmet. Dit om verspreiding via de materialen te voorkomen. De basisscholen kunnen zich inschrijven via www.mooi-schoon.nl/wvms. De eerste inschrijvingen zijn al binnen.

Toekomst van Mooi Schoon
We houden er rekening mee dat eind 2022 de zwerfafvalvergoeding vervalt, en dus de huidige financiering van Mooi Schoon. ROVA en Mooi Schoon bereiden zich hier al op voor. Deze zomer gaan Margriet van de Poel en Petra Streng van Mooi Schoon het voorstel hiervoor bespreken met hun contactpersonen bij de Mooi Schoon-gemeenten. Dit gebeurt in telefonische gesprekken, of als dat kan, bij de gemeenten zelf.

Uitkomsten VANG-project "Verbetering afvalscheiding in de hoogbouw"

Op 28 mei 2020 heeft Rijkswaterstaat WVL de resultaten van een jarenlang lopend project over verbetering van afvalscheid...
Bekijk