Gemeente Zwolle en ROVA werken samen in #buitengeluk

Gemeente Zwolle en ROVA werken samen in #buitengeluk


in Over ROVA
Delen

Gemeente Zwolle en ROVA zijn partners in het beheer van de buitenruimte van Zwolle. Wij zijn trots op ons werk en onze bijdrage aan de gewenste mooie, schone, veilige, gezonde en duurzame buitenruimte, kortom de gelukkige buitenruimte. Deze trots willen we graag delen. Bovendien willen we inwoners laten weten waarom we ons werk juist op deze manier doen. En dat ons werk bijdraagt aan het buitengeluk van de Zwollenaren, nu en in de toekomst.

Wat is #buitengeluk?
Onder de term #buitengeluk laten we de gebruikers van de Zwolse buitenruimte zien dat ons werk bijdraagt aan de doelen die Zwolle heeft op het gebied van klimaat, circulariteit en duurzaamheid. We gaan de werkzaamheden in de buitenruimte niet anders doen, wel gaan we meer vertellen waarom we iets doen. We maaien niet zomaar het gras. Er zit een gedachte achter dat we ene kant van de weg wel maaien en de andere kant van de weg niet. Zo zorgen we dat insecten een plek houden om te leven. Insecten die we nodig hebben om een gezonde biodiversiteit te hebben. Dat brengen we naar buiten met als herkenning #buitengeluk. Het is een klein voorbeeldje, maar geeft wel aan hoe we #buitengeluk samen met de gemeente Zwolle gaan inzetten.

ROVA bestrijdt eikenprocessierups

Door het warme weer van de afgelopen dagen zijn de eerste eikenprocessierupsen dit jaar al uit hun eitjes gekropen. ROVA...
Bekijk