‘Grondstoffenmonster' op Bevrijdingsfestival Overijssel

‘Grondstoffenmonster' op Bevrijdingsfestival Overijssel


in Over ROVA
Delen

Hoeveel plastic bekers kunnen de festivalbezoekers tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei verzamelen? Hoeveel zwerfvuil kunnen ze zo voorkomen? ROVA presenteert op 5 mei Re-Pete. Dit grondstoffenmonster is deels mens, deels machine. Re-Pete eet alleen maar plastic bekers, die later worden gerecycled. 

Krijgen we Re-Pete vol?
Re-Pete bevrijdt alle bezoekers van hun lege plastic bekers en zo helpt hij bij het schoner houden van het terrein. Wie z’n lege beker kwijt wil, schiet deze met een turbo werper in de hongerige buik van Re-Pete of gooit deze rechtstreeks in zijn mond.

Re-Pete is onvermijdelijk. Met z’n 10 meter lange lichaam pronkt hij als een reusachtig grondstoffenmonster naast het hoofdpodium. Vanaf de zijkant is te zien hoeveel bekers er tot dat moment zijn ingeleverd. Re-Pete begint de dag hongerig, maar raakt steeds voller van alle bekers, net zolang totdat hij helemaal vol is van al het zwerfvuil dat hij eet. Op het eind van het Bevrijdingsfestival wordt op Facebook bekend gemaakt hoeveel bekers zijn ingezameld.

Dance, drink, feed, Re-Pete
Re-Pete heeft zijn eigen muzikale re-mix: ‘dance, drink, feed, Re-Pete' (geïnspireerd op de hit van Fatboy Slim & Riva Star: 'eat, drink, rave, repeat') om iedereen te laten weten dat hij alle bekers wil. Hoe meer bekers bezoekers inzamelen, des te schoner is het festivalterrein. Bovendien worden deze bekers gerecycled tot nieuwe producten.  

Re-Pete is onderdeel van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Dit programma richt zich op het voorkomen en bestrijden van zwerfvuil. Met Re-Pete wil ROVA de bezoekers van het festival betrekken in hun missie om samen de leefomgeving schoon en mooi te houden en de hoeveelheid restafval te verkleinen. De organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel juicht het initiatief toe. “Re-Pete is een geweldig idee en een leuke manier om mensen aan te sporen het festivalterrein schoon te houden. We gaan ervoor om Re-Pete helemaal vol te krijgen!”

Symbolische opening Mini-milieustraatjes Westerveld

Op woensdag 3 juni 2015 heeft wethouder Homme Geertsma, samen met de vier supermarkteigenaren in Westerveld, de nieuwe m...
Bekijk