Compostdag 2019:  zonnig en goed gewaardeerd

Compostdag 2019:  zonnig en goed gewaardeerd


in Over ROVA
Delen

Op zaterdag 30 maart 2019 vond voor de dertiende keer de Landelijke Compostdag plaats. Ook dit jaar deed ROVA samen met verschillende gemeenten mee aan de actie. Inwoners konden op veel locaties gratis twee zakken compost ophalen per voertuig als bedankje voor het goed scheiden van gft-afval.

Om de rijen kort te houden, werden de zakken compost door de medewerkers van ROVA in de auto gelegd. Inwoners waren blij met het compost en gaven positieve reacties aan de medewerkers van ROVA; “Bedankt jongens, top service zo!”.

Dit jaar deelden we voor het eerst ook een flyer en een zakje met tomatenzaadjes uit bij het compost. De flyer - gemaakt van gerecycled papier -  en het zakje met zaadjes - gemaakt van overblijfselen van de tomatenplanten - maken de inwoners ook na de compostdag bewust van het belang van afval scheiden. Ook dit werd door veel inwoners gewaardeerd. “Wat leuk, die ga ik direct planten!”

Kortom; een prima compostdag met fantastisch weer en een goede samenwerking tussen gemeenten, inwoners en ROVA.

Compostdag in cijfers:

  • 367 pallets met compost
  • 33.030 zakken compost
  • 16.515 zakjes tomatenzaadjes en flyers
  • 150 ton los compost
  • Totaal 1.140.900 liter compost

8 juni: Wereld Oceanen Dag. Draagt u ook een steentje bij?

Vandaag, 8 juni, is het Wereld Oceanen Dag. Op deze dag staan we stil bij al het moois wat de oceaan te bieden heeft en ...
Bekijk