Brand in vergistingsinstallatie ROVA Zwolle


in Over ROVA
Delen

Zaterdag 1 juni is rond de middag brand ontstaan in de vergistingsinstallatie bij ROVA in Zwolle. Doordat de brand vroeg werd ontdekt en de brandweer snel met groot materieel ter plaatse was, kon de brand snel onder controle worden gebracht. Om 13.15 was het sein brandmeester gegeven. Er was tijdens het ontstaan van de brand één persoon aanwezig, hij is ongedeerd.

Het ROVA-milieubrengstation, dat naast de vergistingsinstallatie ligt, werd gesloten. Personeel en bezoekers werden opgevangen in de kantine van ROVA. Het milieubrengstation werd om 14.00 uur weer geopend voor bezoekers.

De brand is ontstaan in het koolstoffilter van de vergistingsinstallatie. Naar de exacte oorzaak wordt nader onderzoek gedaan.

HVC en ROVA hebben onlangs besloten de werkzaamheden van de vergistingsinstallatie te beëindigen. De installatie was op moment van de brand buiten bedrijf en werd ontmanteld. Er lag geen gft-afval materiaal opgeslagen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Agnes Bouwman, 06 46273824, abouwman@rova.nl.

Hemmo Hagedooren zwaait af

Een ROVA-man van het eerste uur. Dat is Hemmo Hagedooren. Hij begon in 1998 bij ROVA, twee jaar na oprichting, als proje...
Bekijk