Zwartewaterland en ROVA ondertekenen DVO Beheer Openbare Ruimte


in Over ROVA
Delen

Naast de inzameling van afval en grondstoffen, voerde ROVA al diverse taken uit op het gebied van beheer openbare ruimte in gemeente Zwartewaterland. Dit staat nu ook vastgelegd in de nieuwe DVO die Zwartewaterland en ROVA hebben ondertekend.

Maarten Slingerland, wethouder gemeente Zwartewaterland, en Victor van Dijk, algemeen directeur ROVA, tekenden de overeenkomst in juli op feestelijke wijze. Beide partijen zijn enthousiast over de uitbreiding van de dienstverlening. Slingerland: "We willen meer samenwerken met inwoners en organisaties en grip houden op de publieke kerntaken. Met ROVA gaan we voor een optimale uitvoering van de kerntaken in de openbare ruimte."
De inzameling van afval en grondstoffen in de gemeente Zwartewaterland verzorgt ROVA al sinds 1996. De afgelopen jaren kwamen daar taken op het gebied van beheer openbare ruimte bij. Dat beviel beide partijen. Victor van Dijk: "Het is mooi om nu samen met de gemeente een constructie te bedenken waar beide partijen voor een lange termijn baat bij hebben. De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en vakmanschap. We profiteren beiden van de kennis die we samen hebben op het gebied van het beheer van de openbare ruimte."

Versterking voor team beleid

Corina Hendriks (40) komt vanaf 1 april het team beleid versterken als senior beleidsadviseur Afval en Grondstoffen.In d...
Bekijk