ROVA en VVN leren kinderen over de dode hoek


in Over ROVA
Delen

ROVA begint dit jaar in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) met het geven van gastlessen over de ‘dode hoek’ in het verkeer.

Bij ROVA wordt dagelijks gewerkt om de omgeving schoon, heel en veilig te houden. Daar hoort ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid bij. Voor ROVA is dat een belangrijke reden waarom de samenwerking met VVN is aangegaan. Dit jaar zijn twee chauffeurs bij ROVA opgeleid. Zij zullen samen met een vakleerkracht van VVN de basisscholen bezoeken en de gastlessen verzorgen.

De ‘dode hoek’-les wordt in eerste instantie 12 keer ingepland en gegeven op basisscholen in Olst-Wijhe en in Ommen, omdat VVN daar nog geen partij had om mee samen te werken. Beide partijen hebben de intentie dat de samenwerking wordt uitgebreid naar andere gemeenten. Tijdens de lessen gaat de aandacht vooral uit naar wat de kinderen moeten doen als ze een groot voertuig in het verkeer tegenkomen.

Nationale Biodiversiteitsdag op 22 mei 2019

Op 22 mei 2019 is het de Nationale Biodiversiteitsdag. Maar wat is biodiversiteit en waarom is het belangrijk? "Bio" bet...
Bekijk