Rova Corporate

ROVA grijpt met de aanpak Terugwinnaars nét naast de Galjaardprijs

Op donderdag 4 november stond ROVA met haar aanpak #Terugwinnaars in de finale van de Galjaardprijs. De Galjaardprijs wordt jaarlijks toegekend aan het meest tot de verbeelding sprekende project op het vlak van publieke communicatie. Van de vijf finalisten won Medisch Centrum Zuyderland dit jaar zowel juryprijs als de publieksprijs met haar project ‘Belevende en innovatieve communicatie rondom de coronacrisis in het Zuyderland’. Namens ROVA van harte gefeliciteerd!

ROVA grijpt met de aanpak Terugwinnaars nét naast de Galjaardprijs
Certificaat voor deelname aan de Galjaardprijs 2021

De jury gaf toe dat het voor de publieksprijs nog niet eerder zo spannend was. Het Zuyderland won de publieksprijs met 28,3% van de 3.194 stemmen en had daarmee uiteindelijk slechts 4 stemmen meer dan ROVA. Hiermee kunnen we met oprechte trots zeggen dat het thema ‘kwaliteit van grondstoffen’ belangstelling geniet van het grote publiek en er draagvlak is voor onze aanpak Terugwinnaars.

Juryrapport

Het zal niemand verbazen dat communicatie binnen het publieke domein in 2021 werd gedomineerd door het thema corona en dat was terug te zien in de inzendingen van dit jaar. Van de in totaal 30 inzendingen die de jury heeft ontvangen ging verreweg het grootste deel over corona. ROVA was met haar aanpak #Terugwinnaars dan ook een opvallende verschijning in de finale. In het juryrapport staat het volgende over onze aanpak: “Hoe zorg je ervoor dat mensen hun afval goed scheiden? Een taai onderwerp, waar ROVA een slim en ‘rond’ traject van heeft gemaakt. Begonnen met analyse op basis van gedragsinzichten, vervolgens communicatie als basis, daarna maatwerkcommunicatie, controle, handhaving, het resultaat laten zien en afsluiten met een bedankje. Door corona werd tussentijds het plan op speelse wijze bijgestuurd. Er is aantoonbare winst geboekt.” Hiermee scoorde ROVA goed op de beoordelingscriteria inspirerend voor vakgenoten, innovatief qua aanpak en impactvol qua resultaat.

Trots en op de goede weg

Wij zijn trots dat onze aanpak zo goed wordt gewaardeerd door zowel de jury als het publiek. Dit geeft ons het vertrouwen dat we op de goede weg zijn. We willen iedereen die op ons project heeft gestemd bedanken en we beloven dat we ons de aankomende periode onverminderd blijven inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van grondstoffen. Dit doen we samen met partners, gemeenten en inwoners. Samen maken we van ons afval weer grondstoffen.