Tuinregels

Tuinregels


Delen

Om het werken in de Jeugdtuin voor iedereen een feest te laten zijn, hebben we tuinregels.

De belangrijkste regel is dat de tuinman van ROVA de baas is in jouw Jeugdtuin. Heb je vragen, zijn er problemen of moeilijkheden, ben je het ergens niet mee eens? Vraag het de tuinman!

De tuinman van ROVA heeft gelukkig hulp van een aantal andere mensen; ook zij kunnen je altijd helpen.

Het is fijn als je vader, moeder, opa, oma of nog iemand anders jou naar de Jeugdtuin brengt, maar als we om 16.00 uur beginnen mogen zij niet op de tuin blijven. Is er een goede reden waarom ze wel moeten blijven? Dan moeten ze dat eerst overleggen met de tuinman.

Heeft jouw vader, moeder, opa, oma of nog iemand anders groene vingers en willen ze gewoon heel graag helpen, dan kunnen ze altijd overleggen of ze vrijwilliger kunnen worden. In dat geval helpen ze niet alleen jou, maar ook andere kinderen met een Jeugdtuintje.

Natuurlijk zijn de mensen om jou heen nieuwsgierig naar jouw tuintje en willen ze graag weten wat je daar verbouwt. Tijdens de kijkavond op 2 juli (AA-landen en Zwolle-Zuid) en 9 juli (Stadshagen) mogen ze daarom komen kijken. Je krijgt daar van tevoren nog bericht over.

Af en toe maken we foto’s in de Jeugdtuin van jou en de andere kinderen. Deze foto’s kunnen we plaatsen op Facebook (Jeugdtuinen in Zwolle), op de website of de sociale media kanalen van ROVA of de gemeente Zwolle. Ook maken we foto’s om volgend jaar weer andere kinderen enthousiast te maken voor een Jeugdtuintje. Heb jij, of hebben je ouders,  bezwaar dat jij wordt gefotografeerd? Geef dat dan even door aan de tuinman.

Wat is gft-afval en wat gebeurt ermee?

Gft-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Afval dat tijdens het koken ontstaat, of tijdens het werken in ...
Bekijk