Je eigen jeugdtuin! Leuk en gezond!

Je eigen jeugdtuin! Leuk en gezond!


Delen
Ik vond het bloemen plukken zo mooi, want ik houd wel van die kleuren. Bonen plukken vond ik ook heel leuk. We mochten van onze juf op elkaars schouders klimmen om de bovenste bonen er af te plukken.

Een eigen stukje grond. Zelf planten, zaaien en oogsten. Je eigen groente en bloemen mee naar huis nemen. Met een jeugdtuin kan dat.

Woon je in Zwolle? Ben je negen, tien of elf jaar? Dan kun je in 2021 meedoen met een tuintje.

Vanwege de corona-maatregelen kunnen we in 2020 helaas niet werken in de jeugdtuinen zoals we dat gewend zijn. Toch proberen we er het beste van te maken. De tuinmannen planten aardappels en uien en véél bloemen. Als de groenten geoogst kunnen worden brengen we die naar de Voedselbank van Zwolle. Als de bloemen geplukt kunnen worden krijgen de kinderen die zich al aangemeld hadden een berichtje dat zij mogen komen plukken. Al die bloemen zijn ook nog eens heel goed voor de insecten! We hopen dat we in 2021 weer op de gebruikelijke manier de tuin in kunnen, samen met de vele vrijwilligers en de kinderen van Zwolle!

Veelgestelde vragen Tuinregels Vrijwilliger worden

Blijf op de hoogte, volg ons op facebook!

Wil jij tijdens het tuinseizoen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de jeugdtuinen? Volg dan onze facebookpagina: www.facebook.com/jeugdtuinzwolle 

Rondje ROVA

Altijd al eens willen weten waar het huishoudelijk afval naartoe gaat en wat ermee wordt gedaan? Tijdens 'Rondje ROVA' k...
Bekijk