Download leuke opdrachten

 • Speelgoedruilmiddag
  Start een zwerfvuil actie
  Speel balvangertje
  Maak je eigen muurdecoratie
  Flessenvoetbal
  Afvalscheidingswijzer

Meld jouw klas aan voor de ROVA Groentour en ga met de groep op tour tijdens het programma 'Grondstoffen gezocht!'. Speciaal voor de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) van het basisonderwijs ontwikkelde ROVA dit educatieprogramma.

Titel

Grondstoffen gezocht!

Na de Groentour is de klas grondstoffen-expert! De groep leert dat alles dat nu afval lijkt, eigenlijk waardevolle grondstoffen zijn waar weer nieuwe spullen van gemaakt kunnen worden. De Groentour biedt de leerlingen handelingsperspectief zodat zij weten wat ze zelf kunnen doen om verspilling tegen te gaan en hoe zij de grondstoffen kunnen aanbieden voor hergebruik of recycling.

Kom je ook?

Al met al duurt het programma bijna 2 uur exclusief reistijd. De ROVA Groentour is kosteloos en is voor alle scholen in het werkgebied van ROVA. Meld de klas aan om een afspraak maken, dan komt de ROVA Groenbus de klas bij school ophalen.

Leren en doen

Op basis van uw adres: Onbekende locatie Wijzig

Wat ga je doen?

Bij school staat de ROVA Groenbus klaar om de groep op te halen. Onderweg in de bus speelt op het scherm een video waarop al veel te zien is over recyclen en hergebruiken van grondstoffen. Bij ROVA verwelkomt de voorlichter de klas in het lokaal waar de tour begint. Daarbij hoort het Grondstoffen-spel, gevolgd door een rondleiding over het terrein waarbij de kinderen zien hoe het inzamelen van alle grondstoffen in z’n werk gaat. De tour wordt afgesloten met de ROVA-kennisquiz waar de kinderen met behulp van stemkastjes hun kennis kunnen testen. Heb je vragen over de ROVA Groentour voor basisscholen? Neem dan contact met ons op via voorlichting@rova.nl of (038) 427 37 38.

Aanmelden