Herfstperikelen

Herfstperikelen


in Leren en doen
Delen

Voelt u het al? Het wordt kouder, de dagen korter. De herfst komt er aan. De geur van vochtige bruine bladeren en mistbanken in de vroege morgen. Een prachtig waterig zonnetje. Overal spinnen en paddenstoelen. Het is een prachtig samenspel van kleuren en geuren.

Herfsperikelen
Langzaam kleurt de wereld van groen naar geel, oranje en bruin. Een vlammende finale van kleuren aan de boom. Regen maakt bladeren aan de bomen zwaar en in combinatie met een zuidwesterwind dwarrelen ze snel naar beneden. Dus pas op voor vallende bladeren, die maken de wegen glad. Vindt u door vallende bladeren en takken de weg niet meer? Neem dan contact op met ROVA zodat we samen de weg weer vrij maken. 

Het is de natuur
Bladeren in de herfst. Vervelend, maar zeker ook nuttig. Het is zonde om alle bladeren weg te gooien. Egels bijvoorbeeld zullen u dankbaar zijn. Zij houden er van om lekker te wroeten (en te slapen) in hoopjes bladeren. Dus stop met aanrukken van bladblazers.

Doe er je voordeel mee!
Gevallen blad; wegharken of laten liggen? Maak er compost van! Verzamel het blad in een ton en na twee tot negen maanden heb je je eigen compost waarmee je je planten een groot plezier doet. Vruchtbare grond die in het voorjaar weer hard nodig is. Herfstbladeren, wat een voordeel!

Waarom mogen alleen verpakkingen mee met pmd?

De zomervakantie is voorbij en Daan en Anne Overweg ruimen op. De opbrengst van de grote schoonmaak telt een paar volle ...
Bekijk