De inzamelkalender van 2022 is af, kijk snel wat er voor u wijzigt

Vanaf vandaag, 7 december, is de nieuwe inzamelkalender voor afval en grondstoffen online te bekijken. Bent u benieuwd wanneer wij uw containers in 2022 komen legen, of wilt u weten welke inzameldagen in 2022 voor uw adres wijzigen? Bekijk dan de nieuwe inzamelkalender in de ROVA-app of op onze website.

De inzamelkalender van 2022 is af, kijk snel wat er voor u wijzigt
Campagnebeeld; Inzamelkalender 2022

ROVA-medewerkers tijdens de pmd-inzameling

De afgelopen maanden heeft ROVA hard gewerkt aan het samenstellen van alle inzamelroutes voor het nieuwe jaar. Altijd een hele klus, want we willen onze inzamelroutes zo veilig, efficiënt - en voor inwoners zo gemakkelijk - mogelijk maken. Met totaal 23 gemeenten en bijna een miljoen inwoners in ons verzorgingsgebied kunt u zich voorstellen dat dat een hele onderneming is.


Wat verandert voor uw adres?

Op de inzamelkalender van ROVA ziet u snel en eenvoudig wat in 2022 gaat veranderen voor uw adres. U kunt de inzamelkalender op verschillende manieren bekijken:

  • ROVA app
    Heeft u een smartphone of tablet? Dan kunt u de gratis ROVA-app downloaden via de App Store en Google Play Store. In de app stelt u éénmalig uw adres in, daarna heeft u altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kunt u ook een herinnering instellen, zodat u bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een melding krijgt. Zo vergeet u nooit meer de container op tijd aan de straat te zetten.

  • ROVA website
    Heeft u geen smartphone of tablet? Dan kunt u uw postcode en huisnummer invoeren op www.rova.nl/inzamelkalender. U krijgt dan direct de volledige jaarkalender met inzameldagen in beeld.

  • Papieren kalender
    Als u een papieren inzamelkalender wilt, dan kunt u de online kalender openen (zie hierboven) en zelf printen. U kunt ook een papieren inzamelkalender aanvragen via het ROVA-Klantcontactcentrum, telefoonnummer: (038) 427 37 77. Het ROVA-Klantcontactcentrum is op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.


Extra inzameldagen

Om te zorgen dat u niet te lang hoeft te wachten tussen de inzameldagen van 2021 en 2022, zijn in sommige gemeenten extra inzameldagen ingepland in het begin van het nieuwe jaar. Kijk op de inzamelkalender of dit voor uw adres geldt.


Waarom ROVA sommige inzamelroutes wijzigt

Elk jaar kijkt ROVA of de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen verbeterd kunnen worden. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland.