Papieren inzamelkalenders worden de laatste maanden van 2021 niet meer verstuurd

Vanaf vandaag, maandag 1 november, stoppen we met het drukken en verzenden van papieren inzamelkalenders voor de laatste maanden van 2021. Wanneer u de meest actuele inzamelkalender wilt inzien, kunt u deze bekijken via de gratis ROVA-app (geschikt voor smartphones en tablets) of via onze website.

Papieren inzamelkalenders worden de laatste maanden van 2021 niet meer verstuurd
ROVA-medewerker zwaait tijdens de inzameling pmd-containers naar een moeder met haar zoontje

Waarom stoppen met verzenden?

Het produceren en verzenden van inzamelkalenders kost geld en grondstoffen. Nu nog inzamelkalenders produceren die over twee maanden alweer onbruikbaar zijn, is zonde. De inzamelkalender is gebonden aan het jaar en voor 2022 wordt weer een nieuwe inzamelkalender gemaakt. Het kan zijn dat uw inzameldagen voor afval en grondstoffen in 2022 wat veranderen. Kunt u niet zonder papieren inzamelkalender? Dan kunt u de inzamelkalender natuurlijk wel eenvoudig zelf printen.


Voorbereidingen op 2022 gestart

Inmiddels wordt bij ROVA alweer hard gewerkt aan het samenstellen van alle inzamelroutes voor 2022. Altijd een hele klus, want we willen onze inzamelroutes zo efficiƫnt - en voor inwoners zo gemakkelijk - mogelijk maken. Met totaal 23 gemeenten en bijna een miljoen inwoners in ons verzorgingsgebied is het daarnaast belangrijk dat we zorgvuldig te werk gaan.


Wanneer is de inzamelkalender van 2022 af?

Vanaf medio december is de inzamelkalender van 2022 beschikbaar en wordt deze zichtbaar via de ROVA-app en de website. Voor u ruim op tijd om rustig te bekijken of (en zo ja, wat) er iets voor u in 2022 verandert in de inzameling van afval en grondstoffen. Vanaf 1 december kunt u een papieren inzamelkalender voor 2022 aanvragen, deze krijgt u dan medio/eind december thuisgestuurd.