Help ROVA aan de Galjaardprijs, stem uiterlijk 3 november op #Terugwinnaars!

ROVA staat met de aanpak #Terugwinnaars in de finaleronde van de Galjaardprijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste communicatieproject in het publieke domein. Op 4 november wordt een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. De publieksprijs wordt uitgereikt aan het project dat de meeste stemmen heeft gekregen. Kunnen we ook op jouw stem rekenen?

Help ROVA aan de Galjaardprijs, stem uiterlijk 3 november op #Terugwinnaars!

Help ROVA aan de publieksprijs en stem op #Terugwinnaars

Iedereen mag stemmen en we kunnen jouw stem goed gebruiken. We roepen daarom alle inwoners uit ons werkgebied op om te stemmen op onze aanpak #Terugwinnaars. Stemmen kan tot en met dinsdag 3 november. Je kunt jouw stem uitbrengen via de link onder deze tekst. Vul vervolgens het formulier in en vergeet jouw stem niet te bevestigen door op de link te klikken die je via de bevestigingsmail ontvangt.

Stem op de aanpak Terugwinnaars

Samen maken we van ons afval weer grondstoffen

Met #Terugwinnaars richten ROVA en haar gemeenten zich op het verbeteren van de kwaliteit van grondstoffen. Huishoudelijk afval bestaat namelijk voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen die gerecycled kunnen worden. Daarom is het belangrijk om ons afval en grondstoffen goed te scheiden. Een echte Terugwinnaar zorgt ervoor dat er geen afval tussen de grondstoffen komt, zodat die grondstoffen weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten. Oud glas wordt bijvoorbeeld weer nieuw glas en groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan omgezet worden tot nieuwe duurzame producten, zoals groen gas en compost. Je ziet het: ons afval bevat veel waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Die grondstoffen kunnen we echter alleen terugwinnen als het afval goed wordt gescheiden. Help je mee?