Grondstoffen Inleverpunt [GRIP-wagen]

Grondstoffen Inleverpunt [GRIP-wagen]


Delen

Kapot of niet meer nodig?

Lever het in bij de GRIP-wagen, gemakkelijk en dichtbij!

Van uw afval kunnen we weer nieuwe producten maken. Heeft u kapotte spullen over die niet in de (ondergrondse) container horen? Dan kunt u ze ook inleveren bij de GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) bij u in de buurt. De GRIP-wagen komt op verschillende dagen bij u in de buurt, zodat u uw kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval gemakkelijk kunt inleveren.

Hoeveel mag u inleveren bij de GRIP-wagen?
Als uw grof huishoudelijk afval in een grote boodschappentas past, dan kunt u het inleveren bij de GRIP-wagen. Grotere hoeveelheden brengt u naar het ROVA milieubrengstation aan de Rijnlandstraat. Daarnaast kunt u grof tuinafval en grof huishoudelijk afval, zoals een oud bankstel, laten ophalen. Maak daarvoor een afspraak met het ROVA-Klantcontactcentrum via www.rova.nl/contact of plan een afspraak via onze website.

Wat mag naar de GRIP-wagen?
Bij de GRIP-wagen kunt u terecht met kleine hoeveelheden van deze grondstoffen:

 

*U kunt uw frituurvet (kca) ook inleveren bij de GRIP-wagen. Frituurvet wordt alleen geaccepteerd als u het in een gesloten verpakking aanbiedt.  

** Vanaf 17 april 2020 is het tijdelijk mogelijk cd’s, dvd’s en oud kaarsenvet in te leveren bij de GRIP-wagen. Lees hier meer informatie

Waar is de GRIP-wagen te vinden?

Wilt u een melding op uw telefoon ontvangen als de GRIP-wagen bij u in de buurt staat? Download dan de ROVA-app.

Informatiepunt
Naast het inleveren van de grondstoffen kunt u bij de wagen ook terecht voor informatie over afval en grondstoffen. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen over de GRIP-wagen? Neem dan contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum (038) 427 37 77 via www.rova.nl/contact

GRIP-kaart in Zwolle
In Zwolle zijn er naast de GRIP-wagen nog meer locaties waar u uw versleten, kapotte, herbruikbare en/of recyclebare spullen en gebruiksartikelen kunt inleveren. De GRIP-kaart laat u in één oogopslag de inzamelpunten bij u in de buurt zien. Zo verminderen we samen de afvalberg en dragen bij aan een groene samenleving.

Onder welk afval valt piepschuim?

Piepschuim hoort bij het restafval. Een kleine hoeveelheid kan in de restafval-container of in de ondergrondse container...
Bekijk