Alles over textiel

In de textielcontainer kunt u zowel goed als versleten textiel kwijt. Denk hierbij aan kapotte en herdraagbare kleding, schoenen en linnengoed.

Alles over textiel

Waar kan het heen?

U kunt uw textiel naar de verzamelcontainers voor textiel brengen. Lever uw textiel altijd aan in een dichte/afgesloten plasticzak om vervuiling en om nat textiel te voorkomen. Alle inleverlocaties vind u in de ROVA-app of via www.rova.nl/inzamelkalender (menu undefined inzamellocaties).

Textiel in goede staat kunt u ook naar de kringloop brengen of mee geven aan een goed doel.

Voor sommige ROVA-gemeenten is gemeente specifieke informatie beschikbaar! Als u met uw postcode en huisnummer bent ingelogd, ziet u onderaan deze pagina een extra informatie blok verschijnen (als dit voor uw gemeente van toepassing is).

Wat gebeurt ermee?

Textiel wordt in sorteercentra gesorteerd op producthergebruik en op materiaalhergebruik. Dit betekent twee textiel-stromen, namelijk: ‘herdraagbaar en verkoopbaar’ en ‘recyclebaar’. Herdraagbaar en verkoopbaar gaat naar tweedehands winkels toe, of naar andere afnemers. Het overige recyclebare textiel wordt vervezeld en daarna verwerkt tot nieuwe producten. Daarnaast wordt uiteraard alle vervuiling (nat of vervuild textiel) en productvreemde materialen uit het ingezamelde textiel gehaald.


De cyclus van textiel

1. Textiel breng je naar de textielcontainer bij jou in de buurt.

2. ROVA haalt het gescheiden textiel op.

3. In de fabriek wordt het gescheiden textiel gesorteerd in textiel dat kan worden herdragen en textiel dat niet meer draagbaar is.

4. Textiel dat niet meer draagbaar is, wordt uit elkaar gehaald.

5. De vezels die overblijven zijn grondstof voor bijvoorbeeld isolatiemateriaal, autostoelen en nieuwe kleding.


Informatie per gemeente

Textiel in gemeente Oost Gelre

Groenlo

U kunt gebruikte kleding afgeven bij de Vincentiusvereniging, Ruurloseweg 13b in Groenlo, op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken voor de gratis ophaalservice. Telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur. Er staan daarnaast textielcontainers bij de Jumbo (Den Koem 2). Hierin kunt u naast kleding, ook schoenen en textielresten kwijt. 


Lichtenvoorde

U kunt gebruikte kleding afgeven bij SOL Sisters, van de Meer de Walcherenstraat 1a in Lichtenvoorde, op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, op woensdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur. Lompen, kapotte en versleten kleding kunt u kwijt in de textielcontainers. 

Textielcontainers staan in Lichtenvoorde bij de Jumbo (Van Heijdenstraat 17) en bij de Albert Heijn (Varkensmarkt 12); verder aan de Kerkstraat in Harreveld; bij de basisschool in Lievelde; aan de Waalderweg in Mariënvelde en bij de Spar in Zieuwent.


Overig

Ook kunt u het textiel brengen naar de afvalbrengpunt van Remondis voor Lichtenvoorde en bij Aktief Kringloopbedrijven voor Groenlo.