Alles over textiel

In de textielcontainer kunt u zowel goed als versleten textiel kwijt. Denk hierbij aan kapotte en herdraagbare kleding, schoenen en linnengoed.

Alles over textiel

Waar kan het heen?

U kunt uw textiel naar de verzamelcontainers voor textiel brengen. Lever uw textiel altijd aan in een dichte/afgesloten plasticzak om vervuiling en om nat textiel te voorkomen. Alle inleverlocaties vind u in de ROVA-app of via www.rova.nl/inzamelkalender (menu undefined inzamellocaties).

Textiel in goede staat kunt u ook naar de kringloop brengen of mee geven aan een goed doel.

Voor sommige ROVA-gemeenten is gemeente specifieke informatie beschikbaar! Als u met uw postcode en huisnummer bent ingelogd, ziet u onderaan deze pagina een extra informatie blok verschijnen (als dit voor uw gemeente van toepassing is).

Wat gebeurt ermee?

Textiel wordt in sorteercentra gesorteerd op producthergebruik en op materiaalhergebruik. Dit betekent twee textiel-stromen, namelijk: ‘herdraagbaar en verkoopbaar’ en ‘recyclebaar’. Herdraagbaar en verkoopbaar gaat naar tweedehands winkels toe, of naar andere afnemers. Het overige recyclebare textiel wordt vervezeld en daarna verwerkt tot nieuwe producten. Daarnaast wordt uiteraard alle vervuiling (nat of vervuild textiel) en productvreemde materialen uit het ingezamelde textiel gehaald.


De cyclus van textiel

1. Textiel breng je naar de textielcontainer bij jou in de buurt.

2. ROVA haalt het gescheiden textiel op.

3. In de fabriek wordt het gescheiden textiel gesorteerd in textiel dat kan worden herdragen en textiel dat niet meer draagbaar is.

4. Textiel dat niet meer draagbaar is, wordt uit elkaar gehaald.

5. De vezels die overblijven zijn grondstof voor bijvoorbeeld isolatiemateriaal, autostoelen en nieuwe kleding.


Informatie per gemeente

Textiel in gemeente Oost Gelre

Groenlo

U kunt kleding afgeven bij de Vincentiusvereniging, Oranjestraat 11 in Groenlo, op elke dinsdag en vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. In Groenlo staan daarnaast textielcontainers bij de Jumbo (Den Koem 2). Hier kunt u uw kleding, schoenen en textielresten in kwijt. Ook kunt u het brengen bij Aktief Kringloopbedrijven.


Lichtenvoorde

U kunt elke dinsdag van 19.00 - 21.00 uur, elke woensdag van 13.30 - 16.30 uur en elke zaterdag van 9.00 - 12.30 uur uw gebruikte kleding afgeven bij de SOL Sisters aan de Van de Meer de Walcherenstraat 1a. Lompen, kapotte of versleten kleding kunt u als textiel ook kosteloos aanbieden bij het  afvalbrengpunt van REMONDIS.


Overig

Textielcontainers staan ook bij de Jumbo aan de Van Heijdenstraat in Lichtenvoorde, bij de Albert Heijn aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde, aan de Kerkstraat in Harreveld, bij de basisschool in Lievelde, aan de Waalderweg in Mariënvelde, en bij de Spar in Zieuwent.