Alles over (verpakkings)glas

Alles over (verpakkings)glas

Verpakkingsglas is al het glas dat gebruikt is als eenmalige verpakking voor drank, voedsel of cosmetica. Voorbeelden van verpakkingsglas zijn sapflessen, jampotjes en wijnflessen, maar ook deodorantrollers, kruidenpotjes en parfumflesjes. Verpakkingsglas wordt in twee stromen ingezameld, namelijk 'blank glas' en 'gekleurd glas'. U kunt deze verpakkingen met deksel of dop inleveren.


In de glasbak horen geen drinkglazen (thee-, frisdrank- en wijnglazen), ovenschalen, of vlakglas zoals een ruit of een spiegel. Dit glas is geen verpakkingsglas en heeft een andere samenstelling. U kunt dit glas wegbrengen naar het milieubrengstation.


Waar kan het heen?

U kunt het glas brengen naar de glascontainers in de wijk. Statiegeldflessen kunt u in de supermarkt inleveren. Alle inleverlocaties vind u in de app of via www.rova.nl/inzamelkalender (menu undefined inzamellocaties).Wat gebeurt ermee?

Bij het inzamelen van het glas houden onze voertuigen het glas netjes op kleur gescheiden door middel van twee aparte ruimtes. Het gescheiden ingezamelde glas wordt in de glasfabriek ontdaan van etiketten en doppen. Daarna wordt het gesmolten en worden er onder andere weer nieuwe flessen van gemaakt. Meer weten over de verwerking van glas? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Deze content wordt niet getoond omdat u cookies niet hebt geacepteerd

De cyclus van glas

1. Glas breng je naar de glasbak bij jou in de buurt, dit mag met deksels en restjes.

2. ROVA haalt het blank glas en gekleurd glas gescheiden op.

3. In de fabriek wordt het glas schoongemaakt; etiketten, deksels en kurken worden verwijderd.

4. Het gescheiden glas wordt gesmolten.

5. Dit is grondstof voor nieuw glas.


Wist je dat…

  • glas keer op keer op keer op keer opnieuw kan worden gebruikt? Zelfs oneindig vaak.