Delen

In de gemeente Zwolle zorgt ROVA voor de inzameling van huishoudelijk afval. Heeft u afval dat niet aan huis wordt ingezameld? Kijk dan op bovenstaande kaart waar en wanneer u uw afval kunt aanbieden. Klik op de icoontjes voor openingstijden.

Tot 250 kilo gratis!
Als inwoner van Zwolle mag u per dag tot 250 kilo afval gratis wegbrengen. Voor asbest, puin, bouw- en sloopafval gelden andere afspraken. Brengt u op een dag meer afval? Dan gaat u per kilo betalen. U kunt contant of met pin betalen. 

ROVA-pas 
Gaat u naar het milieubrengstation in Zwolle neem dan uw ROVA-pas mee. Inwoners van de gemeente Zwolle hebben de ROVA-pas nodig om toegang te krijgen tot het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat op de Hessenpoort. De ROVA-pas is de pas waarmee ook ondergrondse containers voor restafval in de wijk worden geopend. Storten zonder pas kan ook, maar dan betaalt u alle voor afvalsoorten het hoogste tarief. Als u zonder ROVA-pas komt storten moet u zich kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Zwolle met uw rijbewijs of paspoort.

Kijk hier voor een actueel overzicht van afvalsoorten en tarieven. Op alle innamepunten kunt u zowel contant als met uw pinpas betalen. 

Minder afval!

ROVA is een gemeentelijk samenwerkingsverband van en voor gemeenten. Daarmee is ROVA 100% publiek. Hierdoor werken we al...
Bekijk