Gewijzigde afvalinzameling met de kerstdagen en nieuwjaarsdag

Op eerste kerstdag (vrijdag 25 december), tweede kerstdag (zaterdag 26 december) en nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari) worden geen afval en grondstoffen ingezameld.

De containers worden op een andere dag geleegd. Houd rekening met de volgende wijzigen:

Gemeente Aalten

• De afvalinzameling van vrijdag 25 december vindt plaats op zaterdag 19 december. Let op, dit is de zaterdag vóór de kerstdagen.

Gemeente Amersfoort

• De afvalinzameling van vrijdag 25 december vindt plaats op zaterdag 19 december. Let op, dit is de zaterdag vóór de kerstdagen.

Extra inzameldagen
De inzameldagen in 2021 kunnen wijzigen. Om te zorgen dat u niet te lang hoeft te overbruggen tussen de inzameldagen van 2020 en 2021, zijn extra inzameldagen ingepland in het begin van het nieuwe jaar. Kijk op www.rova.nl/inzamelkalender of de ROVA-app of dit voor uw adres geldt.

Gewijzigde openingstijden
Het milieubrengstation aan de Nijverheidsweg-Noord 35 in Amersfoort is gesloten op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari.

Gemeente Bunschoten

• De afvalinzameling van vrijdag 25 december vindt plaats op maandag 28 december.

Gemeente Dalfsen

Gewijzigde openingstijden
Het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle is geopend tot 16.00 uur op donderdag 24 december en donderdag 31 december. Op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari zijn we gesloten.

Gemeente Dinkelland

• De afvalinzameling van vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) valt onder de nieuwe inzamelkalender van 2021. Veel inzamelroutes wijzigen in 2021. Bekijk in de ROVA-app of www.rova.nl/inzamelkalender of op uw adres wordt ingezameld op nieuwjaarsdag en wanneer dit wordt ingehaald.

Extra inzameldagen
De inzameldagen in 2021 kunnen wijzigen. Om te zorgen dat u niet te lang hoeft te overbruggen tussen de inzameldagen van 2020 en 2021, zijn extra inzameldagen ingepland in het begin van het nieuwe jaar. Kijk op www.rova.nl/inzamelkalender of de ROVA-app of dit voor uw adres geldt.

Gewijzigde openingstijden
Het afvalbrengpunt Postel aan de Wiemselweg 5 in Tilligte is geopend tot 12.30 uur op donderdag 24 december. Op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december, donderdag 31 december en vrijdag 1 januari zijn ze gesloten.

Gemeente Hardenberg

• De afvalinzameling van vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) valt onder de nieuwe inzamelkalender van 2021. Veel inzamelroutes wijzigen in 2021. Bekijk in de ROVA-app of www.rova.nl/inzamelkalender of op uw adres wordt ingezameld op nieuwjaarsdag en wanneer dit wordt ingehaald.

Gewijzigde openingstijden
Het milieubrengstation aan de Ommerweg 69 in Rheezerveen is geopend tot 16.00 uur op donderdag 24 december en donderdag 31 december. Op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari zijn we gesloten.

De vaste standplaats voor de chemokar bij het dorpshuis in De Krim komt éénmalig te vervallen op donderdag 24 december.

Gemeente Hattem

Gemeente Heerde

Gewijzigde openingstijden

Het milieubrengstation Lagemaat aan de Zwarteweg 1 in Heerde is vanaf vrijdag 25 december tot en met zaterdag 2 januari gesloten.

Gemeente Olst-Wijhe

Gewijzigde openingstijden

Het milieubrengstation aan de Zompstraat 21 in Raalte is gesloten op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari.

Gemeente Ommen

Gemeente Oost Gelre

Gewijzigde openingstijden
De halteplaats voor de chemokar op de Nieuwmarkt in Lichtenvoorde komt éénmalig te vervallen op vrijdag 1 januari.

Gemeente Raalte

Gemeente Staphorst

Gemeente Steenwijkerland

• De afvalinzameling van zaterdag 26 december vindt ook plaats op zaterdag 19 december. Let op, dit is de zaterdag vóór de kerstdagen.

Gewijzigde openingstijden
Het milieubrengstation aan de Karenbrug 3 in Steenwijk is gesloten op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari zijn we gesloten.

Gemeente Tubbergen

Gewijzigde openingstijden
Het afvalbrengpunt aan de Galvanistraat in Tubbergen is geopend tot 12.30 uur op donderdag 24 december. Op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december, donderdag 31 december en vrijdag 1 januari zijn ze gesloten.

Gemeente Twenterand

Gemeente Urk

Gemeente Westerveld

Gemeente Winterswijk

• Geen wijzigingen

Gewijzigde openingstijden
Het milieubrengstation aan de Leeghwaterweg 10 in Winterswijk is gesloten op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari zijn we gesloten.

Gemeente Woudenberg

• De afvalinzameling van vrijdag 25 december vindt plaats op donderdag 24 december. Let op, dit is de donderdag vóór de kerstdagen.

Gemeente Zwartewaterland

Gemeente Zwolle

• De afvalinzameling van zaterdag 26 december vindt plaats op maandag 28 december.

Gewijzigde openingstijden

De GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) komt éénmalig te vervallen op:

• Donderdag 31 december 2020    Assendorp - Deventerstraatweg
  • Vrijdag 1 januari 2021                  Centrum (op de markt) - Rodetorenplein
  • Vrijdag 1 januari 2021                  Wipstrik - Herfterplein

Let op: Omdat het jaar 2020 eindigt met een oneven week (wk53) en het jaar 2021 begint met een oneven week (wk1) , komt de GRIP-wagen 2 weken achter elkaar op dezelfde locatie.

Kijk op www.rova.nl/grip wanneer de GRIP-wagen bij u in de buurt komt.

ROVA-Klantcontactcentrum
Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via telefoon (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact

Gewijzigde openingstijden
Het ROVA-Klantcontactcentrum is geopend tot 16.00 uur op donderdag 24 december en donderdag 31 december. Op vrijdag 25 december, zaterdag 26 december en vrijdag 1 januari zijn we gesloten.

De inzamelkalender van 2021 is af, bekijk snel of voor u iets wijzigt

Vanaf vandaag, 11 december, is de nieuwe inzamelkalender voor afval en grondstoffen online te bekijken. Bent u beni...