Afvalinzameling verplaatst in verband met de voorjaarsfeestdagen

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 21 mei (2e Pinksterdag) wordt geen afval ingezameld in de ROVA-gemeenten. Houd rekening met de volgende wijzigingen:

Gemeente Aalten

Hemelvaartsdag

• Als uw inzameldag op donderdag 10 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar zaterdag 12 mei.

• Geen wijzigingen.

Gemeente Amersfoort

Tweede pinksterdag

• Als uw inzameldag op maandag 21 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar zaterdag 19 mei. Let op, dit is de zaterdag vóór tweede pinksterdag.

Het ROVA-milieubrengstation aan de Nijverheidsweg Noord in Amersfoort is op deze feestdagen gesloten.

Gemeente Bunschoten

Hemelvaartsdag

• Als uw inzameldag op donderdag 10 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar woensdag 9 mei. Let op, dit is de woensdag vóór Hemelvaartsdag.

Gemeente Dalfsen

• Geen wijzigingen

Het ROVA-milieubrengstation aan de Rijnlandstraat in Zwolle is op deze feestdagen gesloten.

Gemeente Dinkelland

Gemeente Hardenberg

Tweede pinksterdag

Het ROVA-milieubrengstation aan de Ommerweg in Rheezerveen is op deze feestdagen gesloten.

Gemeente Hattem

Gemeente Heerde

Gemeente Olst-Wijhe

• Geen wijzigingen

Het ROVA-milieubrengstation aan de Rijnlandstraat in Zwolle en aan de Zompstraat in Raalte zijn op deze feestdagen gesloten.

Gemeente Ommen

Gemeente Oost Gelre

Gemeente Raalte

Tweede pinksterdag

Het ROVA-milieubrengstation aan de Zompstraat in Raalte is op deze feestdagen gesloten.

Gemeente Staphorst

Hemelvaartsdag

• Als uw inzameldag op donderdag 10 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar vrijdag 11 mei.

Tweede pinksterdag

• Als uw inzameldag op maandag 21 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar woensdag 23 mei.

Gemeente Steenwijkerland

Hemelvaartsdag

• De bootroute van donderdag 10 mei voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) wordt verplaatst naar woensdag 9 mei. Let op, dit is de woensdag vóór Hemelvaartsdag.
  • De bootroute van donderdag 10 mei voor restafval wordt verplaatst naar woensdag 9 mei. Let op, dit is de woensdag vóór Hemelvaartsdag.
  • Als uw inzameldag voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) op donderdag 10 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar zaterdag 12 mei.

Tweede pinksterdag

• Als uw inzameldag voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) op maandag 21 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar zaterdag 19 mei. Let op, dit is de zaterdag vóór tweede pinksterdag.
  • De bootroute van maandag 21 mei voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) wordt verplaatst naar dinsdag 22 mei
  • De bootroute van maandag 21 mei voor restafval wordt verplaatst naar dinsdag 22 mei.

Het ROVA-milieubrengstation aan de Karenbrug in Steenwijk is op deze feestdagen gesloten.

Gemeente Tubbergen

Gemeente Twenterand

Hemelvaartsdag

• Als uw inzameldag voor restafval op donderdag 10 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar maandag 7 mei. Let op, dit is de maandag vóór Hemelvaartsdag.
  • Als uw inzameldag voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) op donderdag 10 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar vrijdag 11 mei.

Tweede pinksterdag

• Als uw inzameldag voor restafval op maandag 21 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar donderdag 24 mei.
  • Als uw inzameldag voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) op maandag 21 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar vrijdag 25 mei.

De milieustraat aan de Aziëlaan in Vroomshoop is op vrijdag 27 april gesloten.

Gemeente Urk

Gemeente Westerveld

Gemeente Winterswijk

Tweede pinksterdag

Het ROVA-milieubrengstation aan de Leeghwaterweg in Winterswijk is op deze feestdagen gesloten.

Gemeente Woudenberg

Tweede pinksterdag

• Als uw inzameldag op maandag 21 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar dinsdag 22 mei.

De milieustraat aan de Bosrand in Woudenberg is op vrijdag 27 april (Koningsdag) en zaterdag 5 mei (Bevrijdingsdag) gesloten.

Gemeente Zwartewaterland

Gemeente Zwolle

ROVA Klantcontactcentrum

• Op vrijdag 4 mei met dodenherdenking hebben we aangepaste openingstijden voor het ROVA Klantcontactcentrum. We zijn geopend van 08.00 tot 17.00 uur.
  • Op zaterdag 5 mei zijn we geopend.
  • Het ROVA klantcontactcentrum is gesloten op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag.

Op reguliere dagen kunt u ons bereiken via telefoonnummer (038) 427 37 77 of kijk op www.rova.nl/contact. We zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 15.00 uur.

Wat is omgekeerd inzamelen?

Omgekeerd inzamelen is een duurzaam idee van ROVA. Het helpt gemeenten bij het behalen van de milieudoelstellingen. Maar...