Mooi schoon

Mooi schoon


Delen

Wil jij je inzetten tegen zwerfvuil? Hou jij jouw buurt, wijk, park, winkelstraat of vereniging graag schoon? Doe dan mee met Mooi Schoon. Stel met vrijwilligers jouw eigen CleanTeam samen en ontvang van ROVA een gratis toolkit voor jullie opschoonactie.

Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. En dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat: samen onze omgeving schoon houden of schoon maken, nu en in de toekomst.

In 18 ROVA-gemeenten werken we samen om door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen. Ook faciliteren we inwoners wanneer ze hun eigen buurt of omgeving vrij willen maken van zwerfvuil. Kom ook in actie tegen zwerfvuil. Een eigen opschoonactie kun je organiseren op ieder moment, wanneer jij het nodig vindt.

Toolkit voor jouw CleanTeam
Meld je jouw CleanTeam aan voor een opschoonactie, dan krijg je van ROVA een toolkit om het schoonmaken nog makkelijker en leuker te laten verlopen. De toolkit bevat onder andere handkarren om afval te verzamelen, zwerfvuilgrijpers, petjes, een stempel voor bezoekers die schoon gedrag vertonen, posters voor omwonenden en een zwerfvuilstofzuiger. 

De Week van Mooi Schoon
Ook organiseert ROVA de Week van Mooi Schoon, een jaarlijks opschoonevenement voor basisscholen in actie tegen zwerfvuil. In het werkgebied van ROVA gaan in de actieweek bijna 15.000 leerlingen aan de slag om het zwerfvuil op te ruimen. De Week van Mooi Schoon wordt komend jaar voor het elfde keer georganiseerd. De actieweek vindt plaats van maandag 16 maart tot vrijdag 20 maart.

Mooi Schoon is het gezamenlijke zwerfvuilprogramma van 18 ROVA-gemeenten. Mooi Schoon sluit aan bij de landelijke campagne Supporter van Schoon, een initiatief van Nederland Schoon. De buurtacties, evenementen en campagne Supporter van Schoon maken inwoners bewust van hun leefomgeving en dat we die samen schoon moeten houden.

Doe mee en organiseer jouw eigen actie
Organiseer met jouw eigen CleanTeam een opschoonactie en vraag de toolkit aan.


 


 

 

Afvallabel

Bekijk