Delen

In de gemeente Amersfoort zorgt ROVA voor de inzameling van huishoudelijk afval. Heeft u afval dat niet aan huis wordt ingezameld? Kijk dan op bovenstaande kaart waar en wanneer u uw afval kunt aanbieden. Klik op de icoontjes voor openingstijden.

Komt u afval op één van de punten op bovenstaande kaart brengen? Dan moet u zich kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Amersfoort.

Verbouwing milieubrengstation

In de eerste helft van 2020 wordt het milieubrengstation van ROVA op de Isselt verbouwd. Aannemer NTP creëert in opdracht van ROVA een ruimer en gebruiksvriendelijker brengstation. Tijdens de verbouwing is het brengstation gewoon geopend. Vanwege de werkzaamheden kan de indeling anders zijn dan u gewend bent. Volgt u altijd de aanwijzingen op van de ROVA-medewerkers, of vraag hen om hulp.

Door groei van de stad Amersfoort neemt het aantal bezoekers aan het milieubrengstation steeds verder toe. In 2019 noteerde ROVA ruim 260.000 bezoekers op de Isselt. Gemiddeld komt elk Amersfoorts huishouden meer dan drie keer per jaar afval wegbrengen bij het milieubrengstation. Op drukke dagen is de verkeersontsluiting hierdoor niet ideaal. Het terrein van het milieubrengstation wordt in de komende maanden uitgebreid, waardoor er een ruimere opzet mogelijk is en de route op het terrein duidelijker wordt.

Kortom; de werkzaamheden resulteren in een ruimer, gebruiksvriendelijker en veiliger milieubrengstation voor de inwoners van Amersfoort.

Rond de zomer rondt de aannemer zijn werkzaamheden af.

Huidige situatie

 

Nieuwe situatie

 

Omgekeerd inzamelen

In de gemeente Amersfoort vinden we het scheiden van afval belangrijk. Van herbruikbare materialen kunnen nieuwe dingen worden gemaakt. We halen deze herbruikbare materialen daarom zo dicht mogelijk bij huis op. Het restafval dat dan nog overblijft, brengt u naar de ondergrondse container bij u in de buurt. We noemen dit ‘omgekeerd inzamelen’.

Wat is omgekeerd inzamelen?
Klik hier voor meer informatie over afval in het Nederlands

What is reverse collection?
Click here for more information about waste in English

Qu’est-ce que la collecte inversée?
Cliquez ici pour plus d'informations sur les déchets en Français

Geri dönüştürülebilir maddelerin toplanması nedir?
Atık hakkında Türkçe daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın

ما المقصود بتجميع النفايات المنزلية المتبقية؟
انقر هنا لمزيد من المعلومات حول النفايات بالعربية

Bedrijven

Bedrijven uit Amersfoort mogen alleen tegen betaling afval storten tijdens werkdagen.

Meer informatie over de afvalinzameling in uw gemeente vindt u hier.

Minder afval!

ROVA is een gemeentelijk samenwerkingsverband van en voor gemeenten. Daarmee is ROVA 100% publiek. Hierdoor werken we al...
Bekijk