Alles over ijzer en metalen

IJzer en metalen komen in allerlei vormen voor en zijn, vanwege hun eigenschap, magnetisch.

Alles over ijzer en metalen

Veelal vormen deze materialen een (huishoudelijk) product of maken deze materialen grotendeels onderdeel uit van een gebruiksvoorwerp. Onder de benaming “metaal” valt ook een mix van metalen en niet-metalen zoals koper, zink en aluminium.

Waar kan het naar toe?

Grotere delen metaal afkomstig van bijvoorbeeld een bed, kast of fiets kunt u brengen naar het milieubrengstation. De tarieven voor het wegbrengen van afval en grondstoffen naar het ROVA-milieubrengstation vindt u op onze tarievenlijst.

De metalen verpakkingen uit het huishouden vallen niet onder (oud) ijzer en metalen. Deze horen bij de afvalstroom 'plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons' (pmd). Deze verpakkingen uit uw huishouden bestaan uit aluminium (zoals bijvoorbeeld een cola blikje) of uit ijzer/legering (zoals bijvoorbeeld een tomatenblikje). Pmd wordt huis-aan-huis ingezameld via de pmd-container of speciale ROVA-zakken voor pmd.

Voor sommige ROVA-gemeenten is gemeente specifieke informatie beschikbaar! Als u met uw postcode en huisnummer bent ingelogd, ziet u onderaan deze pagina een extra informatie blok verschijnen (als dit voor uw gemeente van toepassing is).

Wat gebeurt ermee?

Van het oude metaal wordt weer nieuw metaal gemaakt.

Informatie per gemeente