Alles over hout

Er bestaand meerdere soorten hout. Hoe beter dit gescheiden is, hoe beter het kan worden gerecycled.

Alles over hout

Al het ingeleverde houtafval dient vrij te zijn van zware metalen delen. Spijkers, nieten, bandstaal, en andere bevestigingsmaterialen niet groter dan 10 mm dikte en niet langer dan 200 mm mogen wel in of aan het hout zitten.

Hout

Met hout bedoelen we schoon hout en bewerkt houtafval, gelijmd en gelamineerd hout. Denk aan deuren, kozijnen, spaanplaat en houten meubels.

Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout is te herkennen aan de groene of bruine kleur. Denk aan bielzen, tuinhout, schuttingen en spoorbielzen.


Waar kan het heen?

Hout en geïmpregneerd hout kunt u gescheiden aanbieden op het milieubrengstation. Hier staan aparte containers voor de aparte houtsoorten. De tarieven voor het wegbrengen van afval en grondstoffen naar het ROVA-milieubrengstation vindt u op onze tarievenlijst.

Voor sommige ROVA-gemeenten is gemeente specifieke informatie beschikbaar! Als u met uw postcode en huisnummer bent ingelogd, ziet u onderaan deze pagina een extra informatie blok verschijnen (als dit voor uw gemeente van toepassing is).


Wat gebeurt ermee?

Hout

Schoon hout gaat naar de spaanplaatindustrie of wordt gebruikt als brandstof in energiecentrales voor de elektriciteitsopwekking. Niet-herbruikbaar vuil hout wordt onder gecontroleerde omstandigheden verbrand in een afvalverbrandingsinstallatie.

Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout moet onder gecontroleerde omstandigheden worden verbrand in een afvalverbrandingsinstallatie.

Informatie per gemeente