Alles over grof huishoudelijk afval (grofvuil)

Al het huishoudelijk afval dat niet in de restcontainer past of hoort. Dit kunnen meubels, bedden, planken en vloerbedekking zijn.

Alles over grof huishoudelijk afval (grofvuil)

Waar kan het heen?

U kunt uw grof huishoudelijk afval (ook wel grofvuil genoemd) naar het milieubrengstation brengen. De tarieven voor het wegbrengen van afval en grondstoffen naar het ROVA-milieubrengstation vindt u op onze tarievenlijst.

Voor sommige ROVA-gemeenten is gemeente specifieke informatie beschikbaar! Als u met uw postcode en huisnummer bent ingelogd, ziet u onderaan deze pagina een extra informatie blok verschijnen (als dit voor uw gemeente van toepassing is).

Wat niet wordt geaccepteerd als grof huishoudelijk afval

• Materialen die vast met de woning verbonden waren en onderdeel uitmaakten van de inrichting van de woning (zoals keukens, sanitair, deuren, kozijnen, zonneschermen, afrasteringen en hekwerken die gebruikt zijn als tuinafscheidingen)
  • Materialen die vrijkomen bij de bouw, verbouw van particuliere woningen en andere daarmee vergelijkbare woonruimte (zoals bouw- en sloopafval, dakbedekking, grond en zand, gipsblokken, gipsplaten, puin en isolatiemateriaal)

Wat gebeurt ermee?

Grof huishoudelijk afval wordt gesorteerd in diverse soorten te gebruiken materialen en grondstoffen, het restant wordt verbrand. Goederen die nog geschikt zijn voor een tweede leven kunnen daarom beter naar de kringloopwinkel toe.

Informatie per gemeente