Alles over elektrische en elektronische apparaten (wit- en bruingoed)

Alle elektrische en elektronische apparaten en/of energiezuinige lampen uit het huishouden. Dit zijn alle producten met een stekker of batterij. Deze apparaten worden ook wel wit- en bruingoed genoemd.

Alles over elektrische en elektronische apparaten (wit- en bruingoed)

Waar kan het heen?

Goedwerkende apparaten (en soms ook kapotte apparaten) kunt u naar de kringloopwinkel brengen. Kapotte apparaten kunt u gratis aanbieden op het milieubrengstation. Dit geldt niet voor bedrijfsmatige elektr(on)ische apparaten. Een oud elektrisch of elektronisch apparaat kunt u ook inleveren bij de winkel waar u uw nieuwe apparaat koopt.

Daarnaast kunt u de kleine elektrische apparaten vaak ook kwijt op andere plekken bij u in de buurt zoals een supermarkt, kringloop of een bouwmarkt. Kijk voor de locaties bij u in de buurt op https://www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken

Voor sommige ROVA-gemeenten is gemeente specifieke informatie beschikbaar! Als u met uw postcode en huisnummer bent ingelogd, ziet u onderaan deze pagina een extra informatie blok verschijnen (als dit voor uw gemeente van toepassing is).

Wat gebeurt ermee?

ROVA, gemeenten, detailhandel en reparatiebedrijven bieden de ingenomen apparaten aan bij producenten of importeurs. De producent of importeur zorgt vervolgens voor het transport naar de verwerkingsbedrijven. De verwerkingsbedrijven halen eerst de gevaarlijke materialen uit de apparaten. Daarna worden alle bruikbare materialen uit de niet-herbruikbare en verkoopbare apparaten gehaald, zoals glas, ijzer, koper en andere metalen. Deze materialen kunnen dan weer worden gebruikt in andere producten.

Informatie per gemeente