Pmd, wat kunnen we ermee?

Sinds de gemeente in 2015 samen met ROVA is gestart met de inzameling van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) is de inzameling heel goed opgepakt door de inwoners, de verwachting is dat we in 2017 maar liefst 20.000.000 kilo pmd ophalen. Dit is een enorme berg verpakkingen, waarvan veel nieuwe producten kunnen worden gemaakt. We doen het samen al heel goed doen.

Een pluim voor de inwoners is dan ook zeker op z’n plaats. Doordat u als inwoner van een ROVA-gemeente zo goed uw pmd apart houdt, kunnen wij het laten sorteren en recyclen. Dat scheelt heel veel restafval. Dus minder grondstoffen in de verbrandingsoven.

Wist u dat:

• Van de gescheiden plastic verpakkingen, kunnen nieuwe producten zoals fleecetruien en tennisballen worden gemaakt.
  • Metalen verpakkingen kunnen worden gebruikt voor ongeveer 800 verschillende producten zoals drankenblikjes, conservenblikken, verfblikken en spuitbussen.
  • Van drankenkartons kan het papier, aluminium en plastic van elkaar worden gescheiden.
  • Het papier van de drankenkartons kan worden gebruikt voor kantoorartikelen, zoals kladblokken en agenda’s.
  • Het plastic uit een drankenkarton kan worden gebruikt voor nieuwe producten zoals een scheidsrechtersfluitje.
  • Het aluminium uit een drankenkarton kan worden gebruikt voor producten zoals deurklinken.

Meer informatie

Op www.rova.nl/pmd vindt u meer informatie over de inzameling en recycling van pmd. Daarnaast vindt u hier meer tips over het scheiden van pmd-afval. Heeft u vragen over de pmd-inzameling, neem dan contact op met het ROVA Klantcontactcentrum. Het ROVA Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 en 15.00 uur.

8 juni: Wereld Oceanen Dag. Draagt u ook een steentje bij?

Vandaag, 8 juni, is het Wereld Oceanen Dag. Op deze dag staan we stil bij al het moois wat de oceaan te bieden heeft en ...