Pmd gaat om verpakkingsafval

Pmd gaat om verpakkingsafval


in Inwoners
Delen

Vanwege het mooie weer van de afgelopen periode brengen we veel tijd door in de tuin of in het park. Erg fijn, maar tijdens onze buitenactiviteiten wordt er ook veel afval gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan een wegwerpbarbecue, een lek opblaaszwembad of een kapotte tuinstoel. Allemaal voorbeelden van voorwerpen die we terug vinden tijdens pmd-inzameling, dit hoort niet.

Verpakkingen

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het gaat alleen om verpakkingsafval uit het huishouden. Gebruiksvoorwerpen zoals tuinstoelen en opblaaszwembaden horen daar niet bij. Deze voorwerpen verstoren het sorteerproces bij de verwerker.

Stel jezelf bij het scheiden van pmd altijd de vraag, is mijn afval een verpakking van plastic of metaal of een drankenkarton? Is het antwoord op deze vraag ja, dan hoort het bij pmd en anders niet. Een uitgebreide lijst met wat er wel en niet bij pmd hoort is te vinden op www.rova.nl/pmd.

Meer informatie
Op www.rova.nl/pmd vindt u meer informatie over de inzameling en recycling van pmd. Daarnaast vindt u hier meer tips over het scheiden van pmd-afval. Heeft u vragen over de pmd-inzameling, neem dan contact op met het ROVA Klantcontactcentrum.

Nationale Biodiversiteitsdag op 22 mei 2019

Op 22 mei 2019 is het de Nationale Biodiversiteitsdag. Maar wat is biodiversiteit en waarom is het belangrijk? "Bio" bet...
Bekijk