CirkelWaarde lanceert podcast: "Circular Textile Stories"

Verschillende sectoren binnen Nederland zijn getroffen door de effecten van de coronacrisis. Zo ook de mode- en textielindustrie. Deze sector heeft een internationale focus en voelde begin 2020 gelijk de effecten van de pandemie. CirkelWaarde is daarom in de podcastreeks ‘Circular Textile Stories’ op zoek gegaan naar antwoord op de vraag: Is corona een kans om ingrijpende keuzes te maken voor een nieuw en duurzaam systeem? Of wordt er gewacht tot we terug kunnen naar het “oude normaal”?

Over de podcastreeks
In acht afleveringen spreekt Rosa Scholtens (namens CirkelWaarde) met experts en ondernemers uit alle hoeken van de keten. Ze neemt de luisteraar mee op haar zoektocht naar antwoorden. De eerste drie afleveringen zijn vanaf vandaag te beluisteren via de website van CirkelWaarde.
In deze eerste afleveringen spreekt Rosa met:

#1 Klaske Kruk
Circulariteit, wat houdt dat eigenlijk precies in? En wat biedt het voor kansen en uitdagingen? Gooit corona roet in onze circulaire plannen, of is het een extra duwtje in de goede richting? In deze aflevering deelt Klaske Kruk van het platform Circularities hierover haar perspectief.

#2 Nienke Steen
Brancheorganisaties spelen een belangrijke rol in het gesprek over duurzaamheid in de modesector. Het Nederlandse Modint vertegenwoordigt verschillende grote textielspelers en sluit regelmatig aan bij gesprekken tussen de sector en de overheid. Hoe zien zij de rol van circulariteit? En wat speelt corona volgens hen voor rol, nu én in de toekomst? Nienke Steen, duurzaamheidsexpert binnen Modint, legt uit hoe zij dat zien.

#3 Michiel Westerhoff
Toen de grenzen sloten vanwege corona ontstond onrust in de afvalwereld. Waar moest nu al het tweedehands textiel naartoe? Het werd duidelijk waar de knelpunten liggen, en tegelijkertijd kwamen circulaire ontwikkelingen in een stroomversnelling. Hoe kijkt Michiel vanuit CirkelWaarde tegen deze ontwikkelingen aan? Is corona vooral een drama, of is het misschien toch ook een kans?

Over CirkelWaarde
CirkelWaarde is de grondstoffen alliantie van AVU, ROVA en Circulus-Berkel – drie Nederlandse afvalorganisaties die samen per jaar ongeveer 1.25 miljoen ton huishoudelijk afval ophalen. Dat afval zien wij als grondstof, en met die grondstoffen werken we aan een circulaire economie.

Meer informatie op www.cirkelwaarde.nl

Gezamenlijk circulair plan van de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland valt in de prijzen

De gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland slaan samen met de gemeente Zwolle en diverse andere betrokken...