Papieren inzamelkalenders worden de laatste maanden van 2020 niet meer verstuurd

Vanaf vandaag, dinsdag 3 november, stoppen we met het drukken en verzenden van papieren inzamelkalenders voor de laatste maanden van 2020. Wanneer u de meest actuele inzamelkalender wilt inzien, kunt u deze bekijken via de gratis ROVA-app (geschikt voor smartphones en tablets) of via onze website. Als u nu een papieren inzamelkalender aanvraagt, ontvangt u in december een nieuwe kalender voor 2021.

Waarom stoppen met nazenden?
Het produceren en verzenden van inzamelkalenders kost geld en grondstoffen. Nu nog inzamelkalenders produceren die over twee maanden alweer onbruikbaar zijn, is zonde. De inzamelkalender is gebonden aan het jaar en voor 2021 wordt weer een nieuwe inzamelkalender gemaakt. Het kan zijn dat uw inzameldagen voor afval en grondstoffen in 2021 wat veranderen. Kunt u niet zonder papieren inzamelkalender? Dan kunt u de inzamelkalender natuurlijk wel eenvoudig zelf printen.

Voorbereidingen op 2021 gestart
Inmiddels wordt bij ROVA alweer hard gewerkt aan het samenstellen van alle inzamelroutes voor 2021. Altijd een hele klus, want we willen onze inzamelroutes zo efficiënt - en voor inwoners zo gemakkelijk - mogelijk maken. Met totaal 23 gemeenten en bijna een miljoen inwoners in ons verzorgingsgebied kunt u zich voorstellen dat dat een hele onderneming is.

Wanneer is de inzamelkalender van 2021 af?
Vanaf medio december is de inzamelkalender van 2021 beschikbaar en wordt deze zichtbaar via de ROVA-app en de website. Voor u ruim op tijd om nog even rustig te bekijken of – en zo ja, wat – er voor u in 2021 verandert in de inzameling van afval en grondstoffen.

Gezamenlijk circulair plan van de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland valt in de prijzen

De gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Zwartewaterland slaan samen met de gemeente Zwolle en diverse andere betrokken...