Voorkom voedselverspilling in de verspillingsvrije week

Voorkom voedselverspilling in de verspillingsvrije week


in Inwoners
Delen

Van 1 september tot en met 7 september is het de verspillingsvrije week. Dit initiatief van de stichting Samen tegen voedselverspilling daagt je uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. “Ons voedsel wordt met veel liefde en energie gemaakt. Door minder te verspillen kunnen we 34 kilo goed voedsel per persoon per jaar besparen”, aldus de stichting.

ROVA onderschrijft het belang om voedselverspilling te voorkomen. Bij ROVA werken we aan een mooie en schone leefomgeving, voor nu en in de toekomst. Hierbij zetten we in op een circulaire economie, dit doen we door dagelijks afval en grondstoffen gescheiden op te halen en verderop in de keten aan te bieden voor recycling. In de ideale situatie bestaat er helemaal geen afval meer. Hierbij speelt preventie een belangrijke rol en dat is precies waar het om gaat bij de verspillingsvrije week.

Wij willen graag inwoners informeren en inspireren over hoe zij zelf aan de slag kunnen om afval te voorkomen. In het kader van de verspillingsvrije week dagen we daarom dagelijks de inwoners van onze 23 gemeenten uit om met onze tips aan de slag te gaan en deel te nemen aan onze challenges. Doe je ook mee? Houd onze Facebookpagina de komende week in de gaten en deel je resultaten met ons. 

Kosten afval omhoog

Gemeenten geconfronteerd met hogere afvalkostenIn veel Nederlandse gemeenten wordt volgend jaar de afvalstoffenheffing v...
Bekijk