Bedankt dat je container op tijd aan de weg staat

Ook in de vakantieperiode beginnen onze collega’s in de meeste gemeenten om 7.00 uur met het legen van de containers.

We kunnen ons voorstellen dat je in deze periode niet 's morgens vroeg op pad gaat. En dat jouw container daardoor later aan de weg staat. Dan kan het gebeuren dat wij al langs zijn geweest om te legen. Je kunt ons helpen door de container ook nu 's morgens op tijd aan de weg te zetten. Dan kunnen we jouw container tijdig legen.

Doordat veel mensen vakantie hebben, staan in de straten extra auto's geparkeerd. Dit maakt de inzameling voor onze chauffeurs lastiger. Soms kan ons inzamelvoertuig niet door de straat, of kan het inzamelvoertuig niet bij de containers omdat auto’s dichtbij de containers staan. Wij vragen je daarom rekening te houden met het parkeren van auto’s op inzameldagen. Zorg dat de containers 30 cm van elkaar af staan, zodat de grijparm de containers goed kan oppakken.

Kosten afval omhoog

Gemeenten geconfronteerd met hogere afvalkostenIn veel Nederlandse gemeenten wordt volgend jaar de afvalstoffenheffing v...