Oost Gelre begint met aanpak #Terugwinnaars

De gemeente Oost Gelre en ROVA vinden de kwaliteit van de grondstoffen belangrijk. Daarom gaan wij samen met de gemeente Oost Gelre voor de aanpak #Terugwinnaars.

Oost Gelre behoort sinds de invoering van Omgekeerd Inzamelen in 2015 tot de koplopers op het gebied van afvalscheiding. Zo waren de VANG-doelstellingen voor 2020 ruim op tijd behaald. De gemeente zet nu een volgende stap door zich te focussen op de kwaliteit van de grondstoffen. Met #Terugwinnaars richten we ons op het goed scheiden en verminderen van vervuiling in de grondstoffen. Zo zorgen we er samen met de inwoners voor dat de grondstoffen weer hergebruikt worden voor het maken van nieuwe producten.

Oost Gelre is na de gemeente Tubbergen en Dinkelland de derde gemeente die kiest voor deze aanpak.

Gebruikt frituurvet en bakolie? Lever het in!

Bakt u zelf oliebollen of appelflappen met oud en nieuw? Lever het gebruikte vet of olie in bij een van de inzamelpunten...