Gevolgen van het coronavirus voor afvalinzameling ROVA

In heel Nederland gelden verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanzelfsprekend kan het coronavirus ook gevolgen hebben voor de inzameling van afval door ROVA.

Op dit moment kunnen wij onze dienstverlening ongewijzigd uitvoeren. Dit geldt zowel voor de inzameling in uw gemeente, als voor de milieubrengstations en het klantcontactcentrum. Mocht dit wijzigen, dan informeren wij u hierover via onze online kanalen en in de ROVA-app. Volg deze kanalen om op de hoogte te blijven. Wij vragen uw medewerking om samen verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Wat kunt u als inwoner doen om ons te helpen?
Wij vragen u bij een bezoek aan onze milieubrengstations extra aandacht te hebben voor hygiëne en veiligheid. Denk hierbij aan betalen met pinpas en gepaste afstand houden tijdens uw bezoek aan het milieubrengstation.

De openingstijden van de milieubrengstations en ons klantcontactcentrum zijn op dit moment ongewijzigd. Toch kan het voorkomen dat het drukker dan normaal is.

Wij vragen dan ook om uw begrip mochten wachttijden op onze locaties of bij ons klantcontactcentrum langer zijn dan uw gewend bent. Niet-spoedeisende vragen en meldingen kunt u bij voorkeur mailen naar ons klantcontactcentrum: klantenservice@rova.nl

Via onze website (www.rova.nl) en in onze ROVA-app (te downloaden in de Appstore en Google Play) kunt u ook afspraken maken voor het ophalen van grofvuil en grof tuinafval (in de gemeenten Amersfoort en Zwolle), en zakken voor pmd bestellen als u hier recht op hebt. Via onze website kunt u een nieuwe ROVA-pas aanvragen indien dit nodig is.

Welke maatregelen neemt ROVA zelf nog?
Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben al een groot aantal preventieve maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het virus onder onze collega’s en bezoekers te beperken. Onderling contact is beperkt tot noodzakelijke situaties en een aantal afdelingen werkt fysiek op verschillende locaties om onderling contact te vermijden. Daarnaast hebben wij bijeenkomsten met externen geannuleerd en nemen wij zelf ook niet meer deel aan externe evenementen. Wij hebben ons educatieprogramma voor bassischolen (de Groentour) en overige voorlichtingen en rondleidingen opgeschort tot in ieder geval tot en met 6 april 2020. De Week van Mooi Schoon (opruimen zwerfvuil door basisscholen tussen 16 en 21 maart 2020) is ook geannuleerd, evenals de Landelijke Opschoondag op 21 maart 2020 en de Compostdag op 28 maart 2020.

Kosten afval omhoog

Gemeenten geconfronteerd met hogere afvalkostenIn veel Nederlandse gemeenten wordt volgend jaar de afvalstoffenheffing v...