Europees Plastics Pact


in Inwoners
Delen

Van plastic om je mueslireep tot shampoofles: over vijf jaar is al het plastic dat we dagelijks gebruiken recyclebaar of te hergebruiken.

Dat is een van de doelstellingen van het Europees Plastics Pact. Vandaag zetten in Brussel meer dan 80 ondertekenaars hun handtekening onder het pact. Zo zorgen we voor minder plastic afval, veel meer hergebruik en veel meer recycling. Samen gaan we voor het terugwinnen van grondstoffen. Het is voor het eerst dat zoveel verschillende partijen, van supermarkt en snoepfabrikant tot overheden, zich hier op Europese schaal gezamenlijk voor inzetten.

Dit is een mooie stap in de goede richting. Laten we preventie niet vergeten, is al het plastic wel nodig? Ook hier ligt een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de branche en de consumenten. Het mes snijdt aan twee kanten: verminder plastic en verbeter de recycling van het plastic dat wel nodig is.

Lees hier het bericht over de ondertekening van het Europees Plastics Pact

Papieren inzamelkalenders worden de laatste maanden van 2020 niet meer verstuurd

Vanaf vandaag, dinsdag 3 november, stoppen we met het drukken en verzenden van papieren inzamelkalenders voor de laatste...
Bekijk